• Etapes i mat√®ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 4

La regidoria d’Agenda 2030 i els ODS

24/08/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Diputació de Barcelona
Idioma: Català
Recurs formatiu per donar a conèixer l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, la rellevància que tenen per al món local, i les eines a l’abast dels governs locals per implementar-los als seus territoris i, així, avançar cap al desenvolupament sostenible.

Tags:


Climate Diplomacy

17/05/2023

Enllaç al recurs
Autoria: adelphi, centre de reflexió en matèria de clima, medi ambient i desenvolupament
Idioma: Anglès

Tags: , ,


DHpedia

23/03/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Constru√Įda col¬∑laborativament per usu√†ries registrades
Any: 2009
Idioma: Castellà
Enciclopèdia online independent, autoorganitzada, sense ànim de lucre, la finalitat de la qual és reunir, estructurar, relacionar i difondre tota la informació possible sobre drets humans i temes relacionats.

Tags:


Agenda de Pau Local

22/03/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Centre Del√†s d’Estudis per la Pau
Any: 2023
Idioma: Català
Materials, publicacions i experiències sobre la construcció de pau a les ciutats, l’abordatge de les violències urbanes, les polítiques de seguretat per a la pau, la seguretat humana i els drets humans en la pau i convivència local.

Tags: , ,


The planet and the 17 goals

16/04/2019

Enllaç al recurs
Autoria: Margreet de Heer
Editorial: Reading with Pictures
Any: 2015
Idioma: Anglès
C√≤mic sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, creat per l’artista i dibuixant holandesa Margreet de Heer en el marc de la iniciativa Comics Uniting Nations de l’organitzaci√≥ Reading with Pictures.

Els 17 ODS s√≥n un comprom√≠s que els 193 pa√Įsos de les Nacions Unides van adquirir, el setembre de 2015, d’acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i les injust√≠cies i solucionar el canvi clim√†tic de cara a l’any 2030.

Margreet de Heer ha creat una vinyeta per a cada ODS, amb un pr√≤leg i un ep√≠leg. El c√≤mic complet s’ofereix en format Power Point.

Tags: , , ,


Gu√≠a “Estrategias para incorporar la perspectiva √©tnica en la universidad”

21/03/2019

Enllaç al recurs
Autoria: Patricia Rocu G√≥mez (coord.), Esther (Mayoko) Ortega, Fernando Alberto Barbosa Dos Santos, Mar√≠a Jos√© Camacho-Mi√Īano, Rosaura Navajas Seco
Editorial: Unidad de Diversidad, Universidad Complutense de Madrid
Any: 2019
Idioma: Castellà

Guia que fa visible diferents manifestacions de la discriminaci√≥ motivada per la difer√®ncia √®tnica-racial; en concret, aquelles que, de car√†cter m√©s subtil, es troben ocultes a causa de la construcci√≥ social occidental que ha establert criteris de diferenciaci√≥ jer√†rquica i excloent en l’anomenat proc√©s de racialitzaci√≥ (per exemple, bromes, acudits o comentaris que passen desapercebuts perqu√® es troben integrats i normalitzats culturalment).

Tags: , , ,


Healthy Diversity

01/03/2019

Enllaç al recurs
Autoria: EQuIP, Artemisszio Foundation, Elan Interculturel, mhtconsult, University of Vienna, CESIE, South Warwickshire NHS Foundation Trust (projecte Erasmus+)
Etapa: Universitat
Idioma: Anglès
Projecte que proporciona eines i recursos formatius per millorar la capacitat dels professionals i institucions sanit√†ries de satisfer les necessitats d’un grup de pacients amb diversitat cultural, de manera que es redueixin les barreres per accedir als serveis i s’alleugin les diferents formes de discriminaci√≥ dins del sector sanitari.

Tags: , , ,


Plataforma per una educació en economia crítica

05/12/2018

Enllaç al recurs
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Català

La PLEEC (Plataforma per una educaci√≥ en economia cr√≠tica) √©s una plataforma formada per persones i entitats (associacions, sindicats, cooperatives, xarxes, seminaris, ONGs,‚Ķ) de naturalesa, ideologia i objectius variats i diferents, que tenen l‚Äôobjectiu com√ļ de procurar una educaci√≥ en economia el m√©s diversa i cr√≠tica possible per a l‚Äôalumnat de Catalunya.

La PLEEC demana el boicot del programa d‚ÄôEducaci√≥ Financera a les Escoles (EFEC) de la Generalitat de Catalunya, ofert a 4t d’ESO, el qual opinen que transmet un discurs “neoliberal unidireccional, adoctrinador i ensinistrador”.

Tags: ,


Mariama РMaterial de sensibilització sobre la mutilació genital femenina

17/09/2018

Enllaç al recurs
Autoria: Mabel Lozano (curtmetratge), Luisa Antolín Villota i Daniel Pérez (conte), Manuel Galán González-Pardo i Inés Zamanillo Rojo (guia didàctica)
Editorial: UNAF (Uni√≥n de Asociaciones Familiares) amb la col¬∑laboraci√≥ de l’Obra Social La Caixa
Any: 2016-2017
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Castellà, anglès, francès, portuguès

Material de sensibilitzaci√≥ sobre la mutilaci√≥ genital femenina format per un curtmetratge (9 min.), un conte il¬∑lustrat basat en el curtmetratge i una guia did√†ctica per treballar el tema a l’aula i en espais d’educaci√≥ no formal.

Tags: ,


Pillada por ti

05/09/2018

Enllaç al recurs
Autoria: Miguel Angel Giner (guió) i Cristina Duran (il·lustracions)
Editorial: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat
Any: 2017 (3ª edició)
Etapa: ESO
Idioma: Castellà

C√≤mic que aborda manifestacions i senyals de perill de la viol√®ncia de g√®nere amb l’objectiu de prevenir la seva aparici√≥ entre els m√©s joves.

Tags: ,


1 de 4

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te√≤rics i pr√†ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan√ßant l‚Äôeducaci√≥ pel desenvolupament sostenible i l’adopci√≥ d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g√®nere, la promoci√≥ d’una cultura de pau i noviol√®ncia, la ciutadania mundial i la valoraci√≥ de la diversitat cultural i de la contribuci√≥ de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework