• Etapes i matèries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 4

La regidoria d’Agenda 2030 i els ODS

24/08/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Diputació de Barcelona
Idioma: Català
Recurs formatiu per donar a conèixer l’Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, la rellevància que tenen per al món local, i les eines a l’abast dels governs locals per implementar-los als seus territoris i, així, avançar cap al desenvolupament sostenible.

Tags:


Climate Diplomacy

17/05/2023

Enllaç al recurs
Autoria: adelphi, centre de reflexió en matèria de clima, medi ambient i desenvolupament
Idioma: Anglès

Tags: , ,


DHpedia

23/03/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Construïda col·laborativament per usuàries registrades
Any: 2009
Idioma: Castellà
Enciclopèdia online independent, autoorganitzada, sense ànim de lucre, la finalitat de la qual és reunir, estructurar, relacionar i difondre tota la informació possible sobre drets humans i temes relacionats.

Tags:


Agenda de Pau Local

22/03/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Centre Delàs d’Estudis per la Pau
Any: 2023
Idioma: Català
Materials, publicacions i experiències sobre la construcció de pau a les ciutats, l’abordatge de les violències urbanes, les polítiques de seguretat per a la pau, la seguretat humana i els drets humans en la pau i convivència local.

Tags: , ,


The planet and the 17 goals

16/04/2019

Enllaç al recurs
Autoria: Margreet de Heer
Editorial: Reading with Pictures
Any: 2015
Idioma: Anglès
Còmic sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, creat per l’artista i dibuixant holandesa Margreet de Heer en el marc de la iniciativa Comics Uniting Nations de l’organització Reading with Pictures.

Els 17 ODS són un compromís que els 193 països de les Nacions Unides van adquirir, el setembre de 2015, d’acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i les injustícies i solucionar el canvi climàtic de cara a l’any 2030.

Margreet de Heer ha creat una vinyeta per a cada ODS, amb un pròleg i un epíleg. El còmic complet s’ofereix en format Power Point.

Tags: , , ,


Guía “Estrategias para incorporar la perspectiva étnica en la universidad”

21/03/2019

Enllaç al recurs
Autoria: Patricia Rocu Gómez (coord.), Esther (Mayoko) Ortega, Fernando Alberto Barbosa Dos Santos, María José Camacho-Miñano, Rosaura Navajas Seco
Editorial: Unidad de Diversidad, Universidad Complutense de Madrid
Any: 2019
Idioma: Castellà

Guia que fa visible diferents manifestacions de la discriminació motivada per la diferència ètnica-racial; en concret, aquelles que, de caràcter més subtil, es troben ocultes a causa de la construcció social occidental que ha establert criteris de diferenciació jeràrquica i excloent en l’anomenat procés de racialització (per exemple, bromes, acudits o comentaris que passen desapercebuts perquè es troben integrats i normalitzats culturalment).

Tags: , , ,


Healthy Diversity

01/03/2019

Enllaç al recurs
Autoria: EQuIP, Artemisszio Foundation, Elan Interculturel, mhtconsult, University of Vienna, CESIE, South Warwickshire NHS Foundation Trust (projecte Erasmus+)
Etapa: Universitat
Idioma: Anglès
Projecte que proporciona eines i recursos formatius per millorar la capacitat dels professionals i institucions sanitàries de satisfer les necessitats d’un grup de pacients amb diversitat cultural, de manera que es redueixin les barreres per accedir als serveis i s’alleugin les diferents formes de discriminació dins del sector sanitari.

Tags: , , ,


Plataforma per una educació en economia crítica

05/12/2018

Enllaç al recurs
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Català

La PLEEC (Plataforma per una educació en economia crítica) és una plataforma formada per persones i entitats (associacions, sindicats, cooperatives, xarxes, seminaris, ONGs,…) de naturalesa, ideologia i objectius variats i diferents, que tenen l’objectiu comú de procurar una educació en economia el més diversa i crítica possible per a l’alumnat de Catalunya.

La PLEEC demana el boicot del programa d’Educació Financera a les Escoles (EFEC) de la Generalitat de Catalunya, ofert a 4t d’ESO, el qual opinen que transmet un discurs “neoliberal unidireccional, adoctrinador i ensinistrador”.

Tags: ,


Mariama – Material de sensibilització sobre la mutilació genital femenina

17/09/2018

Enllaç al recurs
Autoria: Mabel Lozano (curtmetratge), Luisa Antolín Villota i Daniel Pérez (conte), Manuel Galán González-Pardo i Inés Zamanillo Rojo (guia didàctica)
Editorial: UNAF (Unión de Asociaciones Familiares) amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa
Any: 2016-2017
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Castellà, anglès, francès, portuguès

Material de sensibilització sobre la mutilació genital femenina format per un curtmetratge (9 min.), un conte il·lustrat basat en el curtmetratge i una guia didàctica per treballar el tema a l’aula i en espais d’educació no formal.

Tags: ,


Pillada por ti

05/09/2018

Enllaç al recurs
Autoria: Miguel Angel Giner (guió) i Cristina Duran (il·lustracions)
Editorial: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat
Any: 2017 (3ª edició)
Etapa: ESO
Idioma: Castellà

Còmic que aborda manifestacions i senyals de perill de la violència de gènere amb l’objectiu de prevenir la seva aparició entre els més joves.

Tags: ,


1 de 4

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework