• Etapes i mat猫ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 3

The planet and the 17 goals

16/04/2019

Enlla莽 al recurs
Autoria: Margreet de Heer
Editorial: Reading with Pictures
Any: 2015
Idioma: Angl猫s
C貌mic sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, creat per l’artista i dibuixant holandesa Margreet de Heer en el marc de la iniciativa Comics Uniting Nations de l’organitzaci贸 Reading with Pictures.

Els 17 ODS s贸n un comprom铆s que els 193 pa茂sos de les Nacions Unides van adquirir, el setembre de 2015, d’acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i les injust铆cies i solucionar el canvi clim脿tic de cara a l’any 2030.

Margreet de Heer ha creat una vinyeta per a cada ODS, amb un pr貌leg i un ep铆leg. El c貌mic complet s’ofereix en format Power Point.

Tags: , , ,


La pla莽a dels ADR

Enlla莽 al recurs
Autoria: TERMCAT, Centre de Terminologia
Any: 2018
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Catal脿
Infografia interactiva i v铆deo sobre els cinc procediments de resoluci贸 alternativa de conflictes m茅s habituals: negociaci贸, dret col路laboratiu, mediaci贸, conciliaci贸 i arbitratge.

Tags:


Cartoon Movement

13/10/2017

Enlla莽 al recurs
Any: Desde 2010
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Angl猫s

Portal de caricaturistes internacionals aficionats a la s脿tira pol铆tica, que, a trav茅s de les seves vinyetes, ofereixen lectures de l’actualitat.

Tags: ,


5 webs on trobar imatges d’煤s lliure

02/09/2015

fotografia

Compartim 5 webs on pots trobar imatges de domini p煤blic o b茅 amb llic猫ncia creative commons, 茅s a dir que les pots utilitzar lliurement (sense haver de citar-ne l’autor/a) o b茅 complint determinades condicions de reconeixement i d’altra 铆ndole.


Wikimedia Commons

12/01/2014

En castell脿, gallec i altres. Aquest espai 茅s un dip貌sit compartit per tots els projectes vinculats a Wikimedia (wikipedia espanyola, anglesa, etc.) on es troben fotografies, gr脿fics, animacions, 脿udios, v铆deos… que poden utilitzar-se lliurement respectant algunes condicions: citar font, autor, etc.

Enlla莽 al recurs


United Nations Photo

En angl猫s. Nacions Unides permet la reproducci贸 de les seves imatges per a fins educatius no comercials. Cal fer esment de la font de la imatge indicant: UN Photo, per… (nom de l’autor/a de la fotografia). En l’opci贸 “Special Exhibits” del men煤, es troben fotografies sobre els diferents temes de treball de l’ONU: drets humans, medi ambient, desarmament, refugiats, etc.

Enlla莽 al recurs

Tags: ,


The World of 100

En angl猫s. I si el m贸n fos un poble de 100 habitants? Un dissenyador gr脿fic ha utilitzat aquest tipus de dades per dissenyar 20 cartells que mostren aquestes estad铆stiques de forma senzilla i accessible. Els cartells expliquen la distribuci贸 de la poblaci贸 per color de pell, g猫nere, acc茅s a l’electricitat, por per viure en una situaci贸 de risc, acc茅s a l’aigua, etc.

Enlla莽 al recurs

Tags:


Si buscas la paz rechaza la violencia

El CEIP Concepci贸n Arenal de C貌rdova recull en el seu bloc algunes activitats desenvolupades en el centre per celebrar el Dia Escolar de la No-viol猫ncia i la Pau 2009. Permet descarregar fotografies que mostren alguns treballs i consultar impressions de l’alumnat.

Enlla莽 al recurs

Tags: ,


RUNA. Els bombardeigs de Barcelona, 1937-1939

En catal脿. Bloc sobre la instal路laci贸 fotogr脿fica RUNA que, a trav茅s de fotografies integrades en el paisatge urb脿 de Barcelona, mostra els efectes dels bombardeigs durant la guerra civil. Al web es poden veure les fotografies, consultar els punts en qu猫 se situen i altres informacions sobre aquesta iniciativa.

Enlla莽 al recurs

Tags:


Per a una ciutadania cr铆tica: Unitats did脿ctiques per a l’an脿lisi dels mitjans a Educaci贸 per la ciutadania

Seq眉猫ncia did脿ctica creada per Xavier Breil per a AulaM猫dia, adre莽ada a la introducci贸 de l’an脿lisi dels mitjans de comunicaci贸 en l’脿mbit de l’Educaci贸 per a la ciutadania. S’organitza en deu unitats did脿ctiques que abasten 脿mbits com la publicitat, els informatius o la manipulaci贸 de les imatges, tractant temes com el sexisme, el consumisme, etc. Editat en forma de bloc, ofereix multitud de recursos i activitats que poden resultar molt interessants tamb茅 per a altres mat猫ries i etapes educatives.

Enlla莽 al recurs

Tags: , ,


1 de 3

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework