• Etapes i mat√®ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

2 de 3

Poesia visual contra la violència de gènere

12/01/2014

poesia-visual-contra-violencia-generoEl col¬∑lectiu d’artistes el Taller del Sol i la revista electr√≤nica de mail art i poesia visual Boek861.com, condu√Įts per C√©sar Reglero i Edu Barbero, van organitzar aquesta convocat√≤ria, en qu√® van participar artistes de 15 pa√Įsos, amb un total de 270 obres.

Enllaç al recurs

Tags: ,


Los desastres de la guerra

Bloc del periodista i fot√≤graf Gervasio S√°nchez que √©s una plataforma per a l’exposici√≥ i reflexi√≥ cr√≠tica sobre diferents esdeveniments violents d’actualitat. L’espai ofereix cr√≤niques il¬∑lustrades amb les seves reflexions i fotografies pr√≤pies, captades com a corresponsal de guerra en conflictes armats al voltant del m√≥n.

Enllaç al recurs

Tags: ,


Léete el mundo

Llibre (PDF), editat per l’Escola d’Idiomes de l’Obra Social de Caja Madrid amb la col¬∑laboraci√≥ de Creu Roja, que recull hist√≤ries escrites per persones immigrants que estan aprenent la llengua espanyola. L’√†lbum il¬∑lustrat cont√© 31 relats, en la llengua original i tradu√Įts al castell√†, que recullen narracions inventades, experi√®ncies, tradicions, inquietuds, etc.

Enllaç al recurs

Tags: ,


Water Science School

Enllaç al recurs
Autoria: U.S. Geological Survey (EUA)
Any: Des de 2011

Espai educatiu desenvolupat per l’U.S. Geological Survey (EUA), que ofereix informaci√≥ sobre diversos aspectes de l’aigua, amb imatges, dades, mapes i un centre interactiu perqu√® els estudiants puguin opinar i comprovar els seus coneixements. En angl√®s.

Tags: ,


Infografía: Fuentes de energía renovable

Infografia interactiva, editada pel diari Consumer.es, que agrupa infografies explicatives de diferents fonts d’energia renovable: maremotriu, e√≤lica, solar, hidr√†ulica, geot√®rmica i biomassa. A m√©s de consultar-la per internet, la infografia pot descarregar-se per utilitzar-la amb finalitats docents.

Enllaç al recurs

Tags: ,


Humor gr√°fico y derechos humanos

Amnistia Internacional ofereix un recull de recursos d’humor gr√†fic que il¬∑lustren continguts relacionats amb els Drets Humans. Inclou propostes did√†ctiques per treballar els principis recollits en la Declaraci√≥ Universal dels Drets Humans a partir de l’humor com a eina educativa d’an√†lisi cr√≠tica i reflexi√≥.

Enllaç al recurs

Tags:


Exposici√≥n de fotograf√≠as in√©ditas “Cr√≥nicas de retaguardia”

El fot√≤graf Jos√© Latova, propietari i restaurador d’aquest arxiu fotogr√†fic, exposa nombroses fotografies en aquest espai web, que mostren la vida a la rereguarda madrilenya, durant els primers anys de la Guerra Civil Espanyola. Diversos muntatges audiovisuals permeten ampliar la informaci√≥.

Enllaç al recurs

Tags: ,


Essamba Art

En angl√®s i franc√®s. Espai web de l’artista camerunesa, resident a Amsterdam, Ang√®le Etoundi Essamba. Permet visualitzar moltes de les seves fotografies, que volen trencar amb els estereotips cap a les dones africanes.

Enllaç al recurs

Tags: ,


Banksy

En angl√®s. A l’espai web de l’artista de carrer Banksy poden trobar-se grafits i altres tipus d’imatges gr√†fiques que expressen diferents formes de viol√®ncia en el m√≥n actual: les guerres, el militarisme, l’imperialisme, el consumisme, etc.

Enllaç al recurs

Tags: , ,


Artistas por la Tierra

El portal d’ecologia i medi ambient Terra.org inclou aquesta secci√≥ que recopila galeries amb creacions de diversos artistes relacionades amb el medi ambient. Es pot trobar humor gr√†fic, fotografies i diferents obres d’arts pl√†stiques. El portal ofereix, a m√©s, informacions interessants relacionades amb la sostenibilitat mediambiental, com reportatges, consells ecol√≤gics, recomanacions de llibres i pel¬∑l√≠cules, etc.

Enllaç al recurs

Tags: ,


2 de 3

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te√≤rics i pr√†ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan√ßant l‚Äôeducaci√≥ pel desenvolupament sostenible i l’adopci√≥ d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g√®nere, la promoci√≥ d’una cultura de pau i noviol√®ncia, la ciutadania mundial i la valoraci√≥ de la diversitat cultural i de la contribuci√≥ de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework