• Etapes i mat猫ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 2

World Values Survey (WVS)

25/08/2023

Enlla莽 al recurs
Autoria: World Values Survey Association
Programa de recerca internacional dedicat a l’estudi cient铆fic i acad猫mic dels valors socials, pol铆tics, econ貌mics, religiosos i culturals de les persones del m贸n. Pret茅n avaluar l’impacte de l’estabilitat o el canvi de valors al llarg del temps en el desenvolupament social, pol铆tic i econ貌mic dels pa茂sos i societats. El principal instrument de recerca 茅s una enquesta social comparada representativa que es realitza a nivell mundial cada 5 anys (se’n poden descarregar dades), i tamb茅 disposen del Mapa cultural Inglehart鈥揥elzel, amb聽evid猫ncies emp铆riques del canvi cultural massiu i de la persist猫ncia de tradicions culturals distintives.

Tags:


Informes FOESSA

14/03/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Fundaci贸 FOESSA (Foment d’Estudis Socials i Sociologia Aplicada) – C脿ritas
Informes sobre exclusi贸 i desenvolupament social, que aporten una descripci贸 sobre el desenvolupament social a Espanya, l’estructura social, la desigualtat i la pobresa, les relacions socials i la cooperaci贸 internacional.

Tags: ,


World Inequality Report

04/02/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: World Inequality Lab
L’Informe Mundial de la Desigualtat presenta dades actualitzades i completes sobre les diferents facetes de la desigualtat a tot el m贸n: riquesa global, ingressos, g猫nere i desigualtat ecol貌gica. L’an脿lisi es basa en el treball de diversos anys de m茅s d’un centenar d’investigadors/es d’arreu del m贸n. Actualment, disponibles les edicions de 2018 i 2022.

Tags:


Informe anual de Migraciones Clim谩ticas

Enlla莽 al recurs
Autoria: Migraciones Clim谩ticas, una iniciativa de la Fundaci贸n Ecolog铆a y Desarrollo (ECODES)

Des del 2018 realitzen un informe anual que analitza diferents derivades de les migracions clim脿tiques. La primera edici贸 va ser “Una aproximaci贸 al panorama actual”; l’edici贸 de 2019 va aprofundir en els impactes diferenciats del canvi clim脿tic per a dones i nenes, i l’edici贸 de 2020 va estudiar el paper del sector privat europeu davant les migracions clim脿tiques.

Tags: ,


IPCC reports

03/02/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Grup Intergovernamental sobre el Canvi Clim脿tic (IPCC)
Informes d’Avaluaci贸, que recullen el coneixement sobre el canvi clim脿tic, les seves causes, impactes potencials i vies de resposta; Informes Especials, sobre temes concrets en l’脿mbit, i Informes Metodol貌gics, amb pautes per elaborar inventaris de gasos d’efecte hivernacle.

Tags:


Informe d’Oxfam Internacional

Enlla莽 al recurs
Autoria: Oxfam Internacional
Cada mes de gener, Oxfam Internacional publica un informe sobre la desigualtat al m贸n; no nom茅s sobre la desigualtat en termes de riquesa, sin贸 sobre m煤ltiples desigualtats en termes de renda, d’acc茅s a serveis socials b脿sics, o a recursos productius; desigualtats entre grups 猫tnics, entre homes i dones, o entre zones geogr脿fiques. En l’informe, l’organitzaci贸 inclou vies i propostes per combatre aquestes desigualtats.

Tags:


World Report

Enlla莽 al recurs
Autoria: Human Rights Watch

En el seu Informe Mundial, Human Rights Watch examina anualment les pr脿ctiques i tend猫ncies dels drets humans a gaireb茅 100 pa茂sos on l’organitzaci贸 treballa.

Tags:


Informe anual d’Amnistia Internacional

Enlla莽 al recurs
Autoria: Amnistia Internacional
L’Informe anual d’Amnistia Internacional documenta la situaci贸 dels drets humans en uns 150 pa茂sos i ofereix una perspectiva global aix铆 com an脿lisis regionals. Reflecteix els motius de preocupaci贸 d’Amnistia Internacional i presenta les crides a l’acci贸 dirigides a governs i altres actors.

Tags:


How Covid-19 is changing the world: a statistical perspective

27/01/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Comit猫 de Coordinaci贸 d’Activitats Estad铆stiques (CCSA) de les Nacions Unides

Informes estad铆stics sobre com la COVID-19 est脿 afectant diferents aspectes de la vida p煤blica i privada, des de les fluctuacions econ貌miques i ambientals fins als ingressos, l’educaci贸, l’ocupaci贸, la viol猫ncia o els serveis p煤blics. Tamb茅 posen en relleu els efectes per a alguns subgrups de poblaci贸 com les dones i la inf脿ncia, aix铆 com per regions geogr脿fiques.

Tags: ,


Monitoreo del Derecho a la Vida

25/01/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Caminando Fronteras
Dades sobre les persones mortes i desaparegudes a les rutes d’acc茅s a Espanya a trav茅s de la Frontera Occidental Euroafricana. S贸n fruit d’una monitoritzaci贸 desenvolupada des del 2016 pel col路lectiu de defensa dels drets de les persones i comunitats migrants Caminando Fronteras.

Tags: ,


1 de 2

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework