• Etapes i mat猫ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 2

Mapa Barcelona + Sostenible

14/03/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Societat Catalana d鈥橢ducaci贸 Ambiental (SCEA), OPCIONS i secretaria de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB)
Web que recull iniciatives socioambientals rellevants de la ciutat, i eina de dinamitzaci贸 comunit脿ria.

Tags: ,


Agroecology Map, Knowledge and Practices

19/01/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Diversos contribu茂dors
Plataforma tecnol貌gica que permet el mapeig i l’intercanvi d’experi猫ncies agroecol貌giques des del 10猫 Congr茅s Brasiler d’Agroecologia, el 6猫 Congr茅s Llatinoameric脿 d’Agroecologia i el 5猫 Seminari d’Agroecologia del Districte Federal i Entorns, celebrats a Brasilia l’any 2017.

Tags:


alerta DH

18/01/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Grup Catal脿 d鈥檈mpresa i drets humans
Dades sobre vulneracions de drets en diferents parts del m贸n per part d’empreses transnacionals que operen a Catalunya i/o presten serveis a alguna administraci贸 p煤blica catalana. Es visualitzen en un mapa interactiu.

Tags: ,


Human Costs of Border Control

30/11/2018

Enlla莽 al recurs
Autoria: Last, Tamara (Vrije Universiteit Amsterdam)
Any: 2015
Etapa: Batxillerat, Universitat, EPA
Recull de dades oficials (produ茂des per Espanya, Gibraltar, It脿lia, Malta i Gr猫cia) sobre persones que van morir mentre intentaven arribar als pa茂sos del sud de la UE, i els cossos de les quals van ser trobats o portats a Europa.

Tags: , , ,


Flood Maps

30/10/2018

Enlla莽 al recurs
Autoria: Alex Tingle a partir de dades de la NASA
Any: 2006-2018
Etapa: Batxillerat, Universitat, EPA
Mapamundi que mostra les inundacions previstes per l鈥檃ugment del nivell de mar.

脡s un mapa que l’especialista en sistemes Alex Tingle va impulsar l’any 2006, a partir de dades de la NASA, despr茅s que un informe del govern de la Gran Bretanya senyal茅s que l’emissi贸 de gasos d’efecte hivernacle era m茅s perillosa del que s’havia previst.

Tags: , ,


Anomalies de temperatura per pa铆s

30/08/2018

Enlla莽 al recurs
Autoria: Antti Lipponen
Any: 2018
Antti Lipponen, cient铆fic investigador de l鈥橧nstitut Meteorol貌gic Finland猫s ha publicat, l鈥檃gost de 2018, aquesta visualitzaci贸 de dades que il路lustra l鈥檈voluci贸 de l鈥檈scalfament del planeta de 1880 a 2017, desglossada per 191 pa茂sos, en base a dades GISTEMP de la NASA.

Tags: ,


Atlas of Sustainable Development Goals 2018

07/06/2018

Enlla莽 al recurs
Autoria: Banc Mundial
Any: 2018

L’atles presenta mapes, gr脿fics i hist貌ries que mostren el progr茅s de les societats cap als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a cada un dels ODS, s’han seleccionat dades basades en els Indicadors Mundials de Desenvolupament: una compilaci贸 de m茅s de 1.400 indicadors per a m茅s de 220 economies sobre el desenvolupament global i la qualitat de vida de les persones.

Els continguts d’aquesta publicaci贸 estan disponibles en format PDF; les dades estan disponibles al Cat脿leg de dades del Banc Mundial i el codi utilitzat per generar la majoria de les xifres est脿 disponible a Github. L’edici贸 2017 de l’Atles dels Objectius de Desenvolupament Sostenible es pot trobar aqu铆.

Tags: , , ,


Mapa interactiu: Armes europees i refugiats

26/10/2017

Enlla莽 al recurs
Autoria: Centre Del脿s d’Estudis per la Pau
Any: 2017
Etapa: ESO, batxillerat, Universitat i EPA
Mapa que pret茅n fer visible la relaci贸 entre les exportacions europees d’armament i els fluxos de refugiats i despla莽ats interns.

Tags: , , , ,


Environmental Justice Atlas

13/10/2017

Enlla莽 al recurs
Autoria: Institut de Ci猫ncia i Tecnologia Ambientals – UAB et al.
Any: Des de 2015
Etapa: Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Angl猫s
Atles que documenta i cataloga el conflicte social al voltant de temes ambientals.

Tags: , , , , ,


Un mapa de l’impacte hum脿 en els oceans

12/01/2014

Enlla莽 al recurs
Autoria: National Center for Ecological Analysis and Synthesis (NCEAS)
Any: 2015
Etapa: ESO, Batxillerat
Idioma: Angl猫s
Confeccionat per un equip de cient铆fics dels EUA, 茅s el primer mapamundi que reflecteix l’impacte de l’activitat humana en els oceans del planeta. En concret, mostra l’evoluci贸 acumulada global d’aquest impacte des de l’any 2008 al 2013. L’objectiu de l’NCEAS (Universitat de Calif貌rnia) 茅s que els resultats ajudin a avaluar l’efic脿cia de les accions de gesti贸 i conservaci贸 dutes a terme en el passat i gui茂n els esfor莽os de gesti贸 del futur.

Tags: ,


1 de 2

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework