• Etapes i mat猫ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

2 de 51

Google Trends

11/04/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Google Labs
Eina que mostra els termes m茅s buscats a Google en el passat recent. Mitjan莽ant gr脿fiques, representa amb quanta freq眉猫ncia s’ha cercat un terme particular, al llarg del temps, en diverses regions del m贸n. Tamb茅 permet consultar termes relacionats i cerques relacionades, aix铆 com comparar el volum de cerques entre dos o m茅s termes.


INEbase (Institut Nacional d’Estad铆stica)

24/03/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Institut Nacional d’Estad铆stica (INE)
INEbase emmagatzema la informaci贸 estad铆stica de l’INE a internet. Per a cada operaci贸 estad铆stica, inclou una p脿gina amb les 煤ltimes dades, els resultats detallats, l’煤ltima nota de premsa, el calendari de disponibilitat de dades i tota la informaci贸 metodol貌gica i descriptiva. Tamb茅 t茅 una p脿gina amb les estad铆stiques territorials.


eurostat

Enlla莽 al recurs
Autoria: Comissi贸 Europea
El lloc web d’Eurostat ofereix acc茅s a totes les bases de dades, eines, productes i serveis estad铆stics de l’oficina d’estad铆stica de la Uni贸 Europea. La secci贸 “Euro indicators” recull els indicadors econ貌mics mensuals o trimestrals; “Database” permet extreure dades en diferents formats; “Statistics by theme” inclou les dades classificades per temes, i “Statistics A-Z” ofereix enlla莽os directes a les seccions tem脿tiques relacionades.


Education GPS

23/03/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: OECD (Organitzaci贸 per a la Cooperaci贸 i en Desenvolupament Econ貌mics)
Portal que permet cercar indicadors educatius espec铆fics per pa铆s, tema o nivell educatiu i comparar els resultats mitjan莽ant gr脿fics i taules interactives. Tamb茅 permet analitzar les dades per pa铆s, ja sigui explorant els informes de pa茂sos de l’OCDE o creant informes personalitzats. I, d’altra banda, permet examinar l’脿mplia recerca i an脿lisi sobre pol铆tica educativa que l’OCDE fa a tot el m贸n.

Tags:


Sistema integrat d鈥檌nformaci贸 metropolitana sobre cohesi贸 social i urbana (SIMCSU)

Enlla莽 al recurs
Autoria: Institut d鈥橢studis Regionals i Metropolitans de Barcelona
Conjunt de fonts de dades que s鈥檃rticulen per oferir coneixement a diverses escales territorials sobre estratificaci贸 social, desigualtats socials i urbanes, distribuci贸 de la renda, risc de pobresa i exclusi贸, diferenciaci贸 socioresidencial i processos socioterritorials.

Tags: ,


Glossari sobre no-viol猫ncia, pau i bon tracte

17/03/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: UNICEF Comit猫 Espanyol
Recopilaci贸 de termes d鈥櫭簊 freq眉ent per a activitats educatives a l鈥檃ula. Aquestes definicions, explicades en llenguatge accessible i amb alguns exemples, ens poden servir per aclarir alguns conceptes importants sobre pau, no-viol猫ncia i bon tracte. Els termes ressaltats en les definicions tenen la seva pr貌pia entrada al glossari.

Tags:


Informes FOESSA

14/03/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Fundaci贸 FOESSA (Foment d’Estudis Socials i Sociologia Aplicada) – C脿ritas
Informes sobre exclusi贸 i desenvolupament social, que aporten una descripci贸 sobre el desenvolupament social a Espanya, l’estructura social, la desigualtat i la pobresa, les relacions socials i la cooperaci贸 internacional.

Tags: ,


Mapa Barcelona + Sostenible

Enlla莽 al recurs
Autoria: Societat Catalana d鈥橢ducaci贸 Ambiental (SCEA), OPCIONS i secretaria de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB)
Web que recull iniciatives socioambientals rellevants de la ciutat, i eina de dinamitzaci贸 comunit脿ria.

Tags: ,


RECOLECTA: Recolector de Ciencia Abierta

23/02/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Fundaci贸 Espanyola per a la Ci猫ncia i la Tecnologia (FECYT) i Xarxa de Biblioteques Universit脿ries (REBIUN) de la CRUE
Plataforma que agrupa totes les infraestructures digitals espanyoles en qu猫 es publiquen i/o dipositen resultats de recerca en acc茅s obert.

Tags:


FAOSTAT

15/02/2022

Enlla莽 al recurs
Autoria: Organitzaci贸 de les Nacions Unides per a l’Alimentaci贸 i l’Agricultura (FAO)
Tipologia de dades: Quantitatives
Naturalesa de la font: Secund脿ria

FAOSTAT proporciona acc茅s lliure a dades sobre alimentaci贸 i agricultura de m茅s de 245 pa茂sos i 35 regions, des del 1961 fins a l’actualitat.

Tags: ,


2 de 51

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework