SCREAM ¡Alto al trabajo infantil!

Enllaç al recurs
Autoria: Programa Internacional per a l’Eliminació del Treball Infantil (IPEC en les seves sigles en anglès)
Editorial: Organització Internacional del Treball (OIT)
Any: 2002
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Castellà, anglès, francès
Programa de l’OIT que té com a objecte que la joventut prengui consciència dels Drets de la Infància, amb una atenció particular a enfortir el moviment mundial contra el treball infantil.

SCREAM consta d’un paquet didàctic de 14 mòduls, que poden adaptar-se en funció del temps i dels recursos disponibles. Els mòduls són genèrics i estan previstos per encaixar en tots els contextos geogràfics i culturals, així com en contextos d’educació formal i no formal. Així mateix, s’han desenvolupat tres mòduls especials sobre temes sensibles: VIH, sida i treball infantil; treball infantil i conflictes armats, i treball infantil a l’agricultura.

La metodologia està basada en les arts (teatre, escriptura creativa, música i arts visuals) i en els mitjans de comunicació, amb els quals els joves poden transmetre els seus missatges a una comunitat molt més àmplia.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework