SDG Indicators Global Database

Enllaç al recurs
Autoria: Departament d’Afers Econòmics i Socials (Nacions Unides)

La Base de Dades Global d’Indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS o SDG, per les seves sigles en anglès) ofereix accés a dades sobre més de 210 indicadors dels ODS, que es poden filtrar per indicador, país, regió o període de temps. També permet accedir a perfils de països (per exemple, Espanya) i fer un seguiment del progrés dels ODS per cada país.

L’apartat “SDG Analytics” mostra la disponibilitat de dades, així com les tendències globals i regionals, i compara les tendències d’una sèrie per àrees o bé les tendències de diverses sèries per a una àrea.

L’apartat “Advanced Access” proporciona accés programàtic per descarregar les dades dels ODS i crear-ne visualitzacions i aplicacions pròpies; per exemple, a través de l’Open SDG Data Hub, que fa que les dades de la Base de Dades Global d’Indicadors dels ODS estiguin disponibles com a serveis web de dades geoespacials.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework