Es crea un grup de treball per aprofundir en l’avaluació formativa de la recerca de batxillerat

El grup dissenyarà i experimentarà eines d’avaluació formativa, que es publicaran en accés obert al Dipòsit Digital de la UB i es difondran a través del Portal PAULA.

En el marc del programa “Interdependents, corresponsables: L’Agenda 2030 com a recurs per la recerca de Batxillerat“, la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP) – ICE UB han creat un grup de treball format per professorat de secundària que vol aprofundir en l’avaluació formativa de treballs de recerca que eduquin en drets humans i ciutadania global.

El grup, que s’anomena “Evidències de ciutadania global. Vers una avaluació formativa de la recerca de batxillerat”, comporta 30 hores de feina: 15 de treball autònom i 15 de presencials, que es distribueixen en cinc sessions, del 25 de març al 28 de juny de 2019, al Centre UB Sants.

El grup dissenyarà i experimentarà eines d’avaluació formativa. Les seves produccions es publicaran en accés obert al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona i es difondran a través del Portal PAULA.

Els objectius del grup són:

  • Identificar criteris d’avaluació competencial fonamentats en el currículum de batxillerat, que orientin la tutoria dels treballs de recerca de batxillerat.
  • Experimentar activitats i instruments d’avaluació formativa i qualificació final del treball de recerca.
  • Promoure la incidència del treball de recerca en l’educació en drets humans i ciutadania global.
  • Disposar d’un espai de col·laboració i suport per educar pel desenvolupament sostenible i la ciutadania global des de la tutoria de projectes de recerca.

Amb el suport de:

Diputació de Barcelona
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework