Seminari: Investigació per la ciutadania global al batxillerat

Adreçat a professorat tutor de treballs de recerca de batxillerat
(Places limitades)

Programa
Inscripció a través de recercapau@ub.edu (ampliada fins al 15/05/16)

Com contribueix el treball de recerca al desenvolupament de les competències científica i ciutadana? Com passar del resum d’informació a la recerca científica? Com desenvolupar recerca científica a partir dels interessos de l’alumnat? Quina relació tenen aquests interessos amb els drets humans? Quins aprenentatges es treballen en la tutoria? Com promoure la recerca científica des de la tutoria? Com incideix aquest treball en l’educació per a la ciutadania global?

Seminari Investigacio ciutadania global batxEl seminari semipresencial “Investigació per la ciutadania global al batxillerat” (20 hores de dedicació) s’adreça a docents que estiguin acompanyant treballs de recerca, de qualsevol modalitat de batxillerat, en els instituts que participen en el programa Recerca per a la Pau i vulguin aprofundir en el potencial de la recerca científica per a l’educació en drets humans. Tot i així, també hi ha places reservades per a professorat d’altres centres, que no participen al programa.

El treball a distància a través del Campus Obert de la UB es combinarà amb dues trobades presencials de 2 hores de durada que, en el cas del professorat d’instituts participants al programa Recerca per a la Pau, es duran a terme als centres i, en el cas del professorat d’instituts aliens al programa, tindran lloc al Centre UB de Sants (c/ Melcior de Palau 140 de Barcelona) el dimecres 22 de juny del 2016, de 17 a 19 h, i un altre dia per determinar.

La formació (gratuïta) es basa en l’anàlisi de la pròpia acció tutorial i l’intercanvi d’experiències entre docents de centres diversos. També s’oferiran recursos del programa Recerca per a la Pau, així com bibliografia d’altres experiències d’educació per a la ciutadania global basades en la recerca.

Requisits de certificació: Assistència a les trobades presencials i realització de les activitats a distància.

Logos portal PAULA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework