Seminari per Internet: Evid猫ncies de ciutadania global

Confecci贸 d’una r煤brica d’avaluaci贸 de la ciutadania global per a treballs de recerca de secund脿ria.

Seminari dirigit a professorat comprom猫s amb l’educaci贸 en drets humans i ciutadania global que hagi tutoritzat projectes de recerca de l’alumnat.

Del 3 al 12 de juliol de 2017. Inscripci贸 fins al 29 de juny de 2017 aqu铆.
20 hores de dedicaci贸. Activitat gratu茂ta.

Quins aprenentatges de ciutadania global poden succeir en els treballs de recerca de secund脿ria? Com identificar aquests aprenentatges dins de la legislaci贸 curricular? Quins s贸n els criteris d’avaluaci贸 de la ciutadania global en la investigaci贸? Com pot usar-se la r煤brica com a instrument d’avaluaci贸 i concreci贸 curricular?

L’Aprenentatge Basat en Investigaci贸 茅s una estrat猫gia did脿ctica clau per a l’educaci贸 en drets humans i ciutadania global. Els procediments d’investigaci贸 apareixen com a contingut en bona part de les mat猫ries de Secund脿ria. A Catalunya, el treball de recerca 茅s una mat猫ria obligat貌ria de batxillerat, de manera que cada any es realitzen nombrosos projectes d’investigaci贸, sovint sense que s’arribi a explorar el seu potencial per a la formaci贸 d’una ciutadania cr铆tica i transformadora.

Programa del seminari
Formulari d’inscripci贸

Continguts

  • Aprenentatges de ciutadania global en els treballs de recerca de secund脿ria: dimensi贸 cognitiva, socioafectiva i conductual.
  • Identificaci贸 d’aquests aprenentatges en la legislaci贸 curricular.
  • Criteris d’avaluaci贸 de la ciutadania global en la investigaci贸: desenvolupament d’indicadors.
  • La r煤brica com a instrument d’avaluaci贸 i concreci贸 curricular.

Metodologia

El seminari es desenvolupar脿 de forma intensiva durant deu dies. En els cinc primers dies, es planteja una activitat di脿ria que cada participant completar脿 i compartir脿 en els f貌rums al llarg del dia, per tal de possibilitar els intercanvis en el grup. La seq眉猫ncia d’activitats desembocar脿 en la confecci贸 d’una r煤brica per a l’avaluaci贸 de la ciutadania global en els treballs de recerca.

Cada activitat serveix de base a la tasca seg眉ent, motiu pel qual 茅s necessari un seguiment diari, de dilluns a divendres, de la formaci贸. S’estimen 20 hores totals de dedicaci贸. Les activitats s贸n individuals per貌 la r煤brica pot desenvolupar-se, opcionalment, en petit grup.

Comptarem amb els materials generats pel programa Investigaci贸 per a la ciutadania global.

Una s铆ntesi de les produccions del seminari es recollir脿 en un document disponible en obert a trav茅s del Dip貌sit Digital de la UB.

Requisits de certificaci贸: Realitzaci贸 del 80 % de les tasques i valoraci贸 positiva de la r煤brica final.

Informaci贸 i/o consultes:
– sobre els continguts: recercapau@ub.edu
– sobre la inscripci贸: icecursos@ub.edu / 934 021 024

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework