Seminari: Investigaci贸 per la ciutadania global en batxillerat

Del 3 d鈥檕ctubre de 2016 al 30 de gener de 2017.
Adre莽at a professorat tutor de treballs de recerca de batxillerat.
40 hores. Gratu茂t.

Programa
Matr铆cula

Qu猫 distingeix la recerca a secund脿ria dels treballs de s铆ntesi d鈥檈tapes anteriors? Com anar m茅s enll脿 del resum d鈥檌nformaci贸? Com desenvolupar recerca cient铆fica a partir dels interessos de l鈥檃lumnat? Com seleccionar t猫cniques d鈥檌nvestigaci贸 adients a l鈥檕bjecte d鈥檈studi? Com incideix aquesta recerca en l鈥檈ducaci贸 per a la ciutadania global?


investigacion-ciudadaniaEl seminari semipresencial “Investigaci贸 per la ciutadania global en batxillerat” (40 hores de dedicaci贸) s鈥檃dre莽a a docents que estiguin acompanyant treballs de recerca, de qualsevol modalitat de batxillerat, i vulguin aprofundir en el potencial de la recerca cient铆fica per l鈥檈ducaci贸 en drets humans.

Continguts

  • Educaci贸 per a la ciutadania global en el curr铆culum de batxillerat
  • Investigaci贸 com estrat猫gia did脿ctica per educar en ciutadania global
  • Tutoria de treballs de recerca de batxillerat: del disseny metodol貌gic a la comunicaci贸 de la recerca
  • Avaluaci贸 de treballs de recerca des de la perspectiva de la ciutadania global

El treball a dist脿ncia a trav茅s del Campus Obert de la UB es combinar脿 amb tres trobades presencials (6 hores), que tindran lloc al Centre UB de Sants (c/ Melcior de Palau 140 de Barcelona) els dimecres 5 d’octubre i 9 de novembre de 2016 i 18 de gener de 2017, de 17 a 19 h. En el cas dels instituts p煤blics de Barcelona, les trobades presencials poden organitzar-se en l鈥檌nstitut en dates acordades amb el centre.

La formaci贸 (gratu茂ta) es basar脿 en l鈥檃n脿lisi de la pr貌pia acci贸 tutorial i l鈥檌ntercanvi d鈥檈xperi猫ncies entre docents de centres diversos. Tamb茅 es comptar脿 amb el suport i recursos del programa Recerca per la Ciutadania Global, aix铆 com bibliografia sobre altres experi猫ncies d鈥檈ducaci贸 per la ciutadania global basades en investigaci贸.

Requisits de certificaci贸: Assist猫ncia a les trobades presencials i realitzaci贸 de les activitats a dist脿ncia.

Informaci贸 i/o consultes:
– sobre els continguts: recercapau@ub.edu
– sobre la inscripci贸: icecursos@ub.edu / 934 021 024

logos-seminari

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework