Seminari: Investigació per la ciutadania global en batxillerat

Del 3 d’octubre de 2016 al 30 de gener de 2017.
Adreçat a professorat tutor de treballs de recerca de batxillerat.
40 hores. Gratuït.

Programa
Matrícula

Què distingeix la recerca a secundària dels treballs de síntesi d’etapes anteriors? Com anar més enllà del resum d’informació? Com desenvolupar recerca científica a partir dels interessos de l’alumnat? Com seleccionar tècniques d’investigació adients a l’objecte d’estudi? Com incideix aquesta recerca en l’educació per a la ciutadania global?


investigacion-ciudadaniaEl seminari semipresencial “Investigació per la ciutadania global en batxillerat” (40 hores de dedicació) s’adreça a docents que estiguin acompanyant treballs de recerca, de qualsevol modalitat de batxillerat, i vulguin aprofundir en el potencial de la recerca científica per l’educació en drets humans.

Continguts

  • Educació per a la ciutadania global en el currículum de batxillerat
  • Investigació com estratègia didàctica per educar en ciutadania global
  • Tutoria de treballs de recerca de batxillerat: del disseny metodològic a la comunicació de la recerca
  • Avaluació de treballs de recerca des de la perspectiva de la ciutadania global

El treball a distància a través del Campus Obert de la UB es combinarà amb tres trobades presencials (6 hores), que tindran lloc al Centre UB de Sants (c/ Melcior de Palau 140 de Barcelona) els dimecres 5 d’octubre i 9 de novembre de 2016 i 18 de gener de 2017, de 17 a 19 h. En el cas dels instituts públics de Barcelona, les trobades presencials poden organitzar-se en l’institut en dates acordades amb el centre.

La formació (gratuïta) es basarà en l’anàlisi de la pròpia acció tutorial i l’intercanvi d’experiències entre docents de centres diversos. També es comptarà amb el suport i recursos del programa Recerca per la Ciutadania Global, així com bibliografia sobre altres experiències d’educació per la ciutadania global basades en investigació.

Requisits de certificació: Assistència a les trobades presencials i realització de les activitats a distància.

Informació i/o consultes:
– sobre els continguts: recercapau@ub.edu
– sobre la inscripció: icecursos@ub.edu / 934 021 024

logos-seminari

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework