Senior Assistant

Accés a l’experiència
Autoria: Els alumnes V. Andrés, A. Latorre, P. López y Á. Pérez, de 1r de Batxillerat de l’IES Salvador Victoria de Monreal del Campo (Terol), amb la professora Pilar Latorre
Any: 2016-2017
Etapa: Batxillerat
Idioma: Castellà
Ideació, disseny i construcció d’un dispositiu (dispensador de pastilles, sensor de fums i gasos, avisador d’accidents…) per millorar l’autonomia i afavorir la independència de la gent gran de l’entorn que viu sola.

La iniciativa es basa en la metodologia de resolució de problemes, que comporta un aprenentatge per projectes, i segueix la màxima que el principal objectiu del progrés tecnològic i científic és el benestar social. Va guanyar el segon premi del concurs nacional Desafío STEM de Telefònica.

Tal com apunta Rodrigo J. Garcia en aquest article de Planeta Futuro (EL PAÍS), al projecte Senior Assistant es treballen de forma integrada “un ampli ventall de competències curriculars: la competència matemàtica en la realització de càlculs necessaris per a la confecció de cada disseny; la competència digital en l’ús de maquinari i en la programació específica del programari en cada projecte; la competència ciutadana amb els estudis de camp sobre les necessitats de la ciutadania; el treball grupal, en col·laboració, i l’impuls investigador, nutrients de la competència d’aprendre a aprendre, la recopilació d’informació, la redacció d’informes i defensa oral i escrita dels projectes, integrants de la competència lingüística… “.

Una altra iniciativa impulsada per la professora Pilar Latorre en el mateix centre és el Bikingpal: un dispositiu de càrrega del telèfon mòbil integrat en la bicicleta que assegura la connectivitat del ciclista davant de qualsevol contratemps.

Etiquetes:, , , ,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework