Senior Assistant

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Els alumnes V. Andr茅s, A. Latorre, P. L贸pez y 脕. P茅rez, de 1r de Batxillerat de l’IES Salvador Victoria de Monreal del Campo (Terol), amb la professora Pilar Latorre
Any: 2016-2017
Etapa: Batxillerat
Idioma: Castell脿
Ideaci贸, disseny i construcci贸 d’un dispositiu (dispensador de pastilles, sensor de fums i gasos, avisador d’accidents…) per millorar l’autonomia i afavorir la independ猫ncia de la gent gran de l’entorn que viu sola.

La iniciativa es basa en la metodologia de resoluci贸 de problemes, que comporta un aprenentatge per projectes, i segueix la m脿xima que el principal objectiu del progr茅s tecnol貌gic i cient铆fic 茅s el benestar social. Va guanyar el segon premi del concurs nacional Desaf铆o STEM de Telef貌nica.

Tal com apunta Rodrigo J. Garcia en aquest article de Planeta Futuro (EL PA脥S), al projecte Senior Assistant es treballen de forma integrada “un ampli ventall de compet猫ncies curriculars: la compet猫ncia matem脿tica en la realitzaci贸 de c脿lculs necessaris per a la confecci贸 de cada disseny; la compet猫ncia digital en l’煤s de maquinari i en la programaci贸 espec铆fica del programari en cada projecte; la compet猫ncia ciutadana amb els estudis de camp sobre les necessitats de la ciutadania; el treball grupal, en col路laboraci贸, i l’impuls investigador, nutrients de la compet猫ncia d’aprendre a aprendre, la recopilaci贸 d’informaci贸, la redacci贸 d’informes i defensa oral i escrita dels projectes, integrants de la compet猫ncia ling眉铆stica… “.

Una altra iniciativa impulsada per la professora Pilar Latorre en el mateix centre 茅s el Bikingpal: un dispositiu de c脿rrega del tel猫fon m貌bil integrat en la bicicleta que assegura la connectivitat del ciclista davant de qualsevol contratemps.

Etiquetes:, , , ,

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework