Sistema integrat d鈥檌nformaci贸 metropolitana sobre cohesi贸 social i urbana (SIMCSU)

Enlla莽 al recurs
Autoria: Institut d鈥橢studis Regionals i Metropolitans de Barcelona
Conjunt de fonts de dades que s鈥檃rticulen per oferir coneixement a diverses escales territorials sobre estratificaci贸 social, desigualtats socials i urbanes, distribuci贸 de la renda, risc de pobresa i exclusi贸, diferenciaci贸 socioresidencial i processos socioterritorials. Aquest sistema d鈥檌nformaci贸 el conformen:

  1. Les Estad铆stiques metropolitanes sobre condicions de vida (EMCV), 茅s una font de dades constru茂da a partir de l鈥橢nquesta de condicions de vida (ECV) (mostra ampliada). T茅 una periodicitat anual i recull informaci贸 relativa a la renda, la privaci贸 material, l鈥檋abitatge, el mercat de treball, la formaci贸 o l鈥檈stat de salut.
  2. L鈥Enquesta de cohesi贸 urbana (ECURB), operaci贸 de periodicitat triennal que recull informaci贸 relativa a la mobilitat residencial, l鈥櫭簊 del territori i la valoraci贸 de l鈥檈ntorn residencial.
  3. Registres administratius, la recopilaci贸 anual d鈥檃quest tipus d鈥檌nformaci贸 permet informar sobre diferents tem脿tiques relacionades amb la cohesi贸 social (renda, protecci贸 social, etc.) per 脿rees petites (secci贸 censal, grid censal, barris, municipal).

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework