Sobreviure per no oblidar

Accés a l’experiència
Autoria: Institut Quatre Cantons (Barcelona)
Any: 2016
Etapa: 4t d’ESO

En el marc de la Xarxa de competències bàsiques (curs 2015-2016), projecte de recerca sobre l’Holocaust i altres genocidis.

Després de tres setmanes, durant les quals s’introdueixen temes, preguntes i idees sobre l’Holocaust, l’alumnat decideix per escrit, en post-its, quin tema vol treballar. Tot seguit, es formen grups de 3 o 4 alumnes, bàsicament seguint interessos comuns.

A partir d’aquí, el projecte s’estructura en quatre parts principals: Quines preguntes els sorgeixen? Com creuen que trobaran les respostes? Com les comunicaran? Com avaluaran la recerca?

Cada grup fa un document “Google Doc”, compartit amb el professorat, en què inclou la planificació del treball; els compromisos adquirits per cada membre; els documents que van trobant per fer la recerca; la recerca pròpiament dita i les conclusions. A més, hi ha un producte final que serveix per comunicar la recerca (presentacions, maquetes, relats, dramatitzacions, pòsters, pàgines web, etc.).

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework