Som crítics? Fonaments per a una educació compromesa

Enllaç al recurs
Autoria: Francesc Torralba, Mar Rosàs
Editorial: Fundació Jaume Bofill, col·lecció “Informes breus”, núm. 69
Any: 2019
Idioma: Català

Informe que pretén ajudar a reflexionar sobre quin ha de ser el lloc del pensament crític a l’educació. Per fer-ho, els autors han anat a les arrels del pensament crític a través de l’anàlisi dels referents i corrents que han dibuixat i inspirat les concepcions diverses que actualment existeixen.

La publicació també recull els principals eixos temàtics del pensament crític, el seu vincle amb el currículum competencial, i algunes orientacions per a la seva aplicabilitat.

La voluntat és promoure una educació més crítica, profunda, sensible i transformadora que ajudi l’alumnat a fer front als reptes socials actuals, i als que encara han d’arribar.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework