Sustentos didácticos de la educación para el desarrollo en la educación superior: retos y perspectivas

bibliografiaAccés al document
Autoria: Coralia Juana Pérez Maya
Editorial: Revista de Educación, Cooperación y Bienestar Social, núm. 1 – IEPC
Lloc: Santo Domingo (República Dominicana)
Any: Juny 2013
Idioma: Castellà
En el present article s’exposen els principis didàctics que sustenten l’Educació per al Desenvolupament, la qual abans que una possibilitat educativa és una necessitat social, ja que respon a la necessitat de comptar amb persones compromeses en els problemes col·lectius dels éssers humans.

La comprensió dels principis didàctics proporciona als docents una direcció dels procés d’ensenyament aprenentatge en correspondència amb les necessitats de formació de les persones en l’escola com a nucli de l’educació. Ells constitueixen directrius rectors i la seva observança evita la direcció d’aquest procés a cegues o per criteris voluntaristes.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework