Taller: Selecció i sistematització de pràctiques EpD de referència

El programa “Competències i EpD“, inicialment promogut per EduAlter, l’Escola de Cultura de Pau, Fundació Solidaritat UB, LaFede.Cat i Fil a l’Agulla, convoca per al divendres 11 de desembre, de 17 a 21 hores, a la seu de LaFede.Cat (c/ Tàpies, 1-3 de Barcelona), el Taller per definir criteris de selecció i sistematització de pràctiques de referència d’Educació per al Desenvolupament (EpD) en l’àmbit formal.

eixosdefEls objectius de la formació, adreçada a professorat i persones tècniques d’ONG, seran:

  • Definir criteris per identificar pràctiques de referència d’EpD adequades en l’àmbit formal.
  • Motivar la participació de les persones assistents en el procés de sistematització de les seves pràctiques.

Com a resultat del taller s’elaborarà una proposta d’instrument que permeti fer operatius els criteris definits, per valorar i seleccionar pràctiques d’EpD en l’àmbit formal que puguin servir de referència. Aquesta proposta integrarà aspecte dels 4 instruments de valoració que es presentaran. Un cop seleccionades, les pràctiques se sistematitzaran, publicaran i difondran a través de la Guia d’Orientacions Pedagògiques per a la Incorporació de l’EpD al Currículum, a la secció creada específicament amb aquesta finalitat.

El taller s’emmarca en la segona fase del programa “Competències i EpD”, desenvolupat durant quatre anys amb l’objectiu d’incorporar l’EpD en el currículum oficial des de la perspectiva de les competències bàsiques. En concret, les finalitats d’aquesta segona fase són:

  • Contribuir a millorar la coherència, l’adequació, la qualitat i l’impacte de les pràctiques d’EpD d’escoles i instituts.
  • Reconèixer el valor de les pràctiques d’EpD i prendre consciència del seu potencial educatiu.

Per qüestions organitzatives, s’agraeix confirmació d’assistència al taller a través d’edualter@pangea.org i, si requereixes algun tipus de suport per assegurar la teva participació (cura de menors o persones adultes), pots indicar-ho en aquest mateix correu. Hi haurà pausa per berenar.