Drets digitals

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Centres de recerca | Informes | Normativa

Organismes governamentals

  • UNICEF Innovation. Oficina d’innovaci贸 d’UNICEF, que pret茅n “fer coses noves per resoldre problemes i millorar les vides dels infants d’arreu del m贸n”, amb la voluntat de “fer coincidir els desafiaments d’avui amb les solucions de dem脿”.
  • El Can貌drom. Definit com l’Ateneu d鈥橧nnovaci贸 Digital i Democr脿tica de Barcelona, 茅s un laboratori ciutad脿 entorn de les tecnologies i la democr脿cia, que treballa tem脿tiques com ara la democr脿cia participativa, els drets digitals, la cultura digital, els hackfeminismes, l鈥檈ducaci贸 digital, les tecnologies lliures i el seu impacte ecol貌gic.

ONG i moviments socials

  • Blog Pangea. Blog de l’Associaci贸 Pangea 鈥 Coordinadora Comunicaci贸 Per a la Cooperaci贸, que busca promoure l鈥櫭簊 estrat猫gic de les xarxes de comunicaci贸 i les tecnologies de la informaci贸 i comunicaci贸 (TIC) per al desenvolupament i la just铆cia social, aix铆 com promoure que les organitzacions i moviments socials comparteixin informaci贸, coneixement i recursos t猫cnics per a l鈥櫭簊 efectiu i estrat猫gic de les TIC.
  • m4social聽(inclusive mobile). Projecte de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya que desenvolupa el valor social del m貌bil per a persones i comunitats, a trav茅s de la creaci贸 d鈥檜n espai de trobada que faciliti una comunicaci贸 flu茂da entre entitats, desenvolupadors i finan莽adors per impulsar projectes socials que utilitzin la tecnologia m貌bil.
  • Lafede.cat. Amb la campanya “Sospitoses per la Cara”, la federaci贸 catalana d’organitzacions per la just铆cia global demana la prohibici贸 del reconeixement facial a l鈥檈spai p煤blic a partir del recordatori de l鈥檃fectaci贸 democr脿tica i de drets que pot tenir la vigil脿ncia massiva lligada a les tecnologies de reconeixement facial, amb usos intrusius o discriminatoris com, per exemple, la recollida indiscriminada de dades biom猫triques de les xarxes socials o d’imatges de c脿meres de videovigil脿ncia per crear bases de dades de reconeixement facial.
  • aFFaC (Associacions Federades de Fam铆lies d’Alumnes de Catalunya). En associaci贸 amb el grup de recerca Esbrina de la Universitat de Barcelona (UB) i amb el suport de l鈥橝g猫ncia Catalana de Cooperaci贸 al Desenvolupament (ACCD), l’aFFaC impulsa el projecte edDIT 鈥淐orporacions tecnol貌giques, plataformes educatives digitals i garantia dels drets de la inf脿ncia amb enfocament de g猫nere鈥, que busca generar coneixement sobre com l鈥櫭簊 de les plataformes digitals educatives de corporacions tecnol貌giques afecta els drets humans de la inf脿ncia, en espec铆fic de les nenes i adolescents.

Centres de recerca

  • Coalition for Independent Technology Research. La Coalici贸 per a la Recerca Tecnol貌gica Independent (formada per acad猫mics, periodistes, investigadors de la societat civil i cient铆fics comunitaris independents de la ind煤stria tecnol貌gica) treballa per promoure, defensar i sostenir el dret d’estudiar l’impacte de la tecnologia en la societat.
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework