Sustainable Development Indicators (Eurostat)

Enllaç al recurs
Autoria: Eurostat
Idioma: Anglès, francès i alemany
Aquest web de l’oficina estad√≠stica de la Uni√≥ Europea (Eurostat) ofereix les conclusions clau sobre el progr√©s de la UE cap als ODS, informaci√≥ i dades sobre els indicadors dels ODS de la UE, i eines de visualitzaci√≥ de dades per veure si els membres de la UE avancen cap als ODS.

Llegir més

City Prosperity Initiative

Enllaç al recurs
Autoria: United Nations Human Settlements Programme (UN-Habitat)
Idioma: Anglès
Eina que ofereix un m√®tode complementari i/o alternatiu per comprendre i controlar les condicions de sostenibilitat de les ciutats i les seves comunitats. Introdueix l’an√†lisi en temps real de l’opini√≥ que la ciutadania i altres agents interessats tenen de la prosperitat d’una ciutat, i de la possibilitat d’implementar accions de millora.

Llegir més

Sustainable Development Goals & me

Enllaç al recurs
Autoria: Eurostat
Idioma: Anglès
L’oficina estad√≠stica de la Uni√≥ Europea (Eurostat) presenta un conjunt d’indicadors per descobrir, mitjan√ßant visualitzacions interactives, la situaci√≥ de cada pa√≠s de la UE en relaci√≥ amb els ODS i poder comparar-la amb la d’altres pa√Įsos europeus.

Llegir més

Data for the Sustainable Development Goals (UNESCO)

Enllaç al recurs
Autoria: UNESCO Institute of Statistics (UIS)
Idioma: Anglès i francès
En coordinaci√≥ amb el Comit√® Directiu d‚ÄôEducaci√≥ 2030, la UNESCO desenvolupa indicadors, enfocaments estad√≠stics i eines de monitoritzaci√≥ per avaluar i aconseguir el progr√©s en els ODS relacionats amb el seu mandat, √©s a dir, en els √†mbits d’educaci√≥, ci√®ncia, cultura i comunicaci√≥.

Llegir més

Indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Enllaç al recurs
Autoria: Institut d’Estad√≠stica de Catalunya (Idescat)
Idioma: Català, castellà i anglès
Sistema integrat per dos conjunts d’indicadors anuals, que han de proporcionar dades estad√≠stiques i metadades per fer el seguiment i l’avaluaci√≥ del grau de compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya. Descarregables.

Llegir més

Google Trends

Enllaç al recurs
Autoria: Google Labs
Eina que mostra els termes m√©s buscats a Google en el passat recent. Mitjan√ßant gr√†fiques, representa amb quanta freq√ľ√®ncia s’ha cercat un terme particular, al llarg del temps, en diverses regions del m√≥n. Tamb√© permet consultar termes relacionats i cerques relacionades, aix√≠ com comparar el volum de cerques entre dos o m√©s termes.

Llegir més

INEbase (Institut Nacional d’Estad√≠stica)

Enllaç al recurs
Autoria: Institut Nacional d’Estad√≠stica (INE)
INEbase emmagatzema la informaci√≥ estad√≠stica de l’INE a internet. Per a cada operaci√≥ estad√≠stica, inclou una p√†gina amb les √ļltimes dades, els resultats detallats, l’√ļltima nota de premsa, el calendari de disponibilitat de dades i tota la informaci√≥ metodol√≤gica i descriptiva. Tamb√© t√© una p√†gina amb les estad√≠stiques territorials.

Llegir més

eurostat

Enllaç al recurs
Autoria: Comissió Europea
El lloc web d’Eurostat ofereix acc√©s a totes les bases de dades, eines, productes i serveis estad√≠stics de l’oficina d’estad√≠stica de la Uni√≥ Europea. La secci√≥ “Euro indicators” recull els indicadors econ√≤mics mensuals o trimestrals; “Database” permet extreure dades en diferents formats; “Statistics by theme” inclou les dades classificades per temes, i “Statistics A-Z” ofereix enlla√ßos directes a les seccions tem√†tiques relacionades.

Llegir més

Education GPS

Enllaç al recurs
Autoria: OECD (Organització per a la Cooperació i en Desenvolupament Econòmics)
Portal que permet cercar indicadors educatius espec√≠fics per pa√≠s, tema o nivell educatiu i comparar els resultats mitjan√ßant gr√†fics i taules interactives. Tamb√© permet analitzar les dades per pa√≠s, ja sigui explorant els informes de pa√Įsos de l’OCDE o creant informes personalitzats. I, d’altra banda, permet examinar l’√†mplia recerca i an√†lisi sobre pol√≠tica educativa que l’OCDE fa a tot el m√≥n.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te√≤rics i pr√†ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan√ßant l‚Äôeducaci√≥ pel desenvolupament sostenible i l’adopci√≥ d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g√®nere, la promoci√≥ d’una cultura de pau i noviol√®ncia, la ciutadania mundial i la valoraci√≥ de la diversitat cultural i de la contribuci√≥ de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework