Imatges i vídeos dels ODS

Enllaç al recurs
Autoria: Diputació de Barcelona
Idioma: Català, castellà i anglès

Material audiovisual sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, que inclou imatges per a cada objectiu (en catal√†, castell√† i angl√®s), un v√≠deo de presentaci√≥ dels 17 ODS pensats de manera global per actuar localment, i c√†psules curtes dirigides a la ciutadania per aprendre a implicar-se en cada ODS.

Llegir més

The planet and the 17 goals

Enllaç al recurs
Autoria: Margreet de Heer
Editorial: Reading with Pictures
Any: 2015
Idioma: Anglès
C√≤mic sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, creat per l’artista i dibuixant holandesa Margreet de Heer en el marc de la iniciativa Comics Uniting Nations de l’organitzaci√≥ Reading with Pictures.

Els 17 ODS s√≥n un comprom√≠s que els 193 pa√Įsos de les Nacions Unides van adquirir, el setembre de 2015, d’acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i les injust√≠cies i solucionar el canvi clim√†tic de cara a l’any 2030.

Margreet de Heer ha creat una vinyeta per a cada ODS, amb un pr√≤leg i un ep√≠leg. El c√≤mic complet s’ofereix en format Power Point.

Llegir més

La plaça dels ADR

Enllaç al recurs
Autoria: TERMCAT, Centre de Terminologia
Any: 2018
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Català
Infografia interactiva i vídeo sobre els cinc procediments de resolució alternativa de conflictes més habituals: negociació, dret col·laboratiu, mediació, conciliació i arbitratge.

Llegir més

Cartoon Movement

Enllaç al recurs
Any: Desde 2010
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Anglès

Portal de caricaturistes internacionals aficionats a la s√†tira pol√≠tica, que, a trav√©s de les seves vinyetes, ofereixen lectures de l’actualitat.

Llegir més

Wikimedia Commons

En castell√†, gallec i altres. Aquest espai √©s un dip√≤sit compartit per tots els projectes vinculats a Wikimedia (wikipedia espanyola, anglesa, etc.) on es troben fotografies, gr√†fics, animacions, √†udios, v√≠deos… que poden utilitzar-se lliurement respectant algunes condicions: citar font, autor, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

United Nations Photo

En angl√®s. Nacions Unides permet la reproducci√≥ de les seves imatges per a fins educatius no comercials. Cal fer esment de la font de la imatge indicant: UN Photo, per… (nom de l’autor/a de la fotografia). En l’opci√≥ “Special Exhibits” del men√ļ, es troben fotografies sobre els diferents temes de treball de l’ONU: drets humans, medi ambient, desarmament, refugiats, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

The World of 100

En angl√®s. I si el m√≥n fos un poble de 100 habitants? Un dissenyador gr√†fic ha utilitzat aquest tipus de dades per dissenyar 20 cartells que mostren aquestes estad√≠stiques de forma senzilla i accessible. Els cartells expliquen la distribuci√≥ de la poblaci√≥ per color de pell, g√®nere, acc√©s a l’electricitat, por per viure en una situaci√≥ de risc, acc√©s a l’aigua, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

Si buscas la paz rechaza la violencia

El CEIP Concepci√≥n Arenal de C√≤rdova recull en el seu bloc algunes activitats desenvolupades en el centre per celebrar el Dia Escolar de la No-viol√®ncia i la Pau 2009. Permet descarregar fotografies que mostren alguns treballs i consultar impressions de l’alumnat.

Enllaç al recurs

Llegir més

RUNA. Els bombardeigs de Barcelona, 1937-1939

En català. Bloc sobre la instal·lació fotogràfica RUNA que, a través de fotografies integrades en el paisatge urbà de Barcelona, mostra els efectes dels bombardeigs durant la guerra civil. Al web es poden veure les fotografies, consultar els punts en què se situen i altres informacions sobre aquesta iniciativa.

Enllaç al recurs

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework