Atlas Mundial de la Salud

Enllaç al recurs
Autoria: Fundació d’Educació per a la Salut (FUNDADEPS), amb el suport de la Fundació AstraZeneca i l’auspici del Ministeri de Sanitat.
Atles que descriu i analitza les condicions de salut en què viuen més de 6.000 milions de persones a gairebé 200 països, en base a quatre blocs: determinants socials de la salut (medi ambient, educació, nivell de renda…), panorama epidemiològic (de què emmalalteixen i moren les persones), accés a cobertura sanitària (vinculat amb la inversió pública i privada de cada país), i estils de vida i factors de risc.

Llegir més

Informe ecosocial sobre calidad de vida en España

Enllaç al recurs
Autoria: FUHEM educación + ecosocial
Any: 2023
Idioma: Castellà

Informe que caracteritza el mode de vida a la societat espanyola i les tendències que el travessen per, posteriorment, avaluar les seves contribucions i impactes sobre la qualitat de vida de les persones.

Es parteix de la idea que els trets i tendències en el mode de vida imperant només contribuiran a la qualitat de vida de les persones si són capaces de garantir l’accés als béns necessaris, les relacions significatives i el temps per a l’autonomia personal en un entorn social i natural segur.

Llegir més

World Values Survey (WVS)

Enllaç al recurs
Autoria: World Values Survey Association

Programa de recerca internacional dedicat a l’estudi científic i acadèmic dels valors socials, polítics, econòmics, religiosos i culturals de les persones del món.

Pretén avaluar l’impacte de l’estabilitat o el canvi de valors al llarg del temps en el desenvolupament social, polític i econòmic dels països i societats.

Llegir més

Informes FOESSA

Enllaç al recurs
Autoria: Fundació FOESSA (Foment d’Estudis Socials i Sociologia Aplicada) – Càritas
Informes sobre exclusió i desenvolupament social, que aporten una descripció sobre el desenvolupament social a Espanya, l’estructura social, la desigualtat i la pobresa, les relacions socials i la cooperació internacional.

Llegir més

World Inequality Report

Enllaç al recurs
Autoria: World Inequality Lab
L’Informe Mundial de la Desigualtat presenta dades actualitzades i completes sobre les diferents facetes de la desigualtat a tot el món: riquesa global, ingressos, gènere i desigualtat ecològica. L’anàlisi es basa en el treball de diversos anys de més d’un centenar d’investigadors/es d’arreu del món. Actualment, disponibles les edicions de 2018 i 2022.

Llegir més

Informe anual de Migraciones Climáticas

Enllaç al recurs
Autoria: Migraciones Climáticas, una iniciativa de la Fundación Ecología y Desarrollo (ECODES)

Des del 2018 realitzen un informe anual que analitza diferents derivades de les migracions climàtiques. La primera edició va ser “Una aproximació al panorama actual”; l’edició de 2019 va aprofundir en els impactes diferenciats del canvi climàtic per a dones i nenes, i l’edició de 2020 va estudiar el paper del sector privat europeu davant les migracions climàtiques.

Llegir més

IPCC reports

Enllaç al recurs
Autoria: Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC)
Informes d’Avaluació, que recullen el coneixement sobre el canvi climàtic, les seves causes, impactes potencials i vies de resposta; Informes Especials, sobre temes concrets en l’àmbit, i Informes Metodològics, amb pautes per elaborar inventaris de gasos d’efecte hivernacle.

Llegir més

Informe d’Oxfam Internacional

Enllaç al recurs
Autoria: Oxfam Internacional
Cada mes de gener, Oxfam Internacional publica un informe sobre la desigualtat al món; no només sobre la desigualtat en termes de riquesa, sinó sobre múltiples desigualtats en termes de renda, d’accés a serveis socials bàsics, o a recursos productius; desigualtats entre grups ètnics, entre homes i dones, o entre zones geogràfiques. En l’informe, l’organització inclou vies i propostes per combatre aquestes desigualtats.

Llegir més

World Report

Enllaç al recurs
Autoria: Human Rights Watch

En el seu Informe Mundial, Human Rights Watch examina anualment les pràctiques i tendències dels drets humans a gairebé 100 països on l’organització treballa.

Llegir més

Informe anual d’Amnistia Internacional

Enllaç al recurs
Autoria: Amnistia Internacional
L’Informe anual d’Amnistia Internacional documenta la situació dels drets humans en uns 150 països i ofereix una perspectiva global així com anàlisis regionals. Reflecteix els motius de preocupació d’Amnistia Internacional i presenta les crides a l’acció dirigides a governs i altres actors.

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework