World Values Survey (WVS)

Enllaç al recurs
Autoria: World Values Survey Association
Programa de recerca internacional dedicat a l’estudi científic i acadèmic dels valors socials, polítics, econòmics, religiosos i culturals de les persones del món. Pretén avaluar l’impacte de l’estabilitat o el canvi de valors al llarg del temps en el desenvolupament social, polític i econòmic dels països i societats. El principal instrument de recerca és una enquesta social comparada representativa que es realitza a nivell mundial cada 5 anys (se’n poden descarregar dades), i també disposen del Mapa cultural Inglehart–Welzel, amb evidències empíriques del canvi cultural massiu i de la persistència de tradicions culturals distintives.

Llegir més

Informes FOESSA

Enllaç al recurs
Autoria: Fundació FOESSA (Foment d’Estudis Socials i Sociologia Aplicada) – Càritas
Informes sobre exclusió i desenvolupament social, que aporten una descripció sobre el desenvolupament social a Espanya, l’estructura social, la desigualtat i la pobresa, les relacions socials i la cooperació internacional.

Llegir més

World Inequality Report

Enllaç al recurs
Autoria: World Inequality Lab
L’Informe Mundial de la Desigualtat presenta dades actualitzades i completes sobre les diferents facetes de la desigualtat a tot el món: riquesa global, ingressos, gènere i desigualtat ecològica. L’anàlisi es basa en el treball de diversos anys de més d’un centenar d’investigadors/es d’arreu del món. Actualment, disponibles les edicions de 2018 i 2022.

Llegir més

Informe anual de Migraciones Climáticas

Enllaç al recurs
Autoria: Migraciones Climáticas, una iniciativa de la Fundación Ecología y Desarrollo (ECODES)

Des del 2018 realitzen un informe anual que analitza diferents derivades de les migracions climàtiques. La primera edició va ser “Una aproximació al panorama actual”; l’edició de 2019 va aprofundir en els impactes diferenciats del canvi climàtic per a dones i nenes, i l’edició de 2020 va estudiar el paper del sector privat europeu davant les migracions climàtiques.

Llegir més

IPCC reports

Enllaç al recurs
Autoria: Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC)
Informes d’Avaluació, que recullen el coneixement sobre el canvi climàtic, les seves causes, impactes potencials i vies de resposta; Informes Especials, sobre temes concrets en l’àmbit, i Informes Metodològics, amb pautes per elaborar inventaris de gasos d’efecte hivernacle.

Llegir més

Informe d’Oxfam Internacional

Enllaç al recurs
Autoria: Oxfam Internacional
Cada mes de gener, Oxfam Internacional publica un informe sobre la desigualtat al món; no només sobre la desigualtat en termes de riquesa, sinó sobre múltiples desigualtats en termes de renda, d’accés a serveis socials bàsics, o a recursos productius; desigualtats entre grups ètnics, entre homes i dones, o entre zones geogràfiques. En l’informe, l’organització inclou vies i propostes per combatre aquestes desigualtats.

Llegir més

World Report

Enllaç al recurs
Autoria: Human Rights Watch

En el seu Informe Mundial, Human Rights Watch examina anualment les pràctiques i tendències dels drets humans a gairebé 100 països on l’organització treballa.

Llegir més

Informe anual d’Amnistia Internacional

Enllaç al recurs
Autoria: Amnistia Internacional
L’Informe anual d’Amnistia Internacional documenta la situació dels drets humans en uns 150 països i ofereix una perspectiva global així com anàlisis regionals. Reflecteix els motius de preocupació d’Amnistia Internacional i presenta les crides a l’acció dirigides a governs i altres actors.

Llegir més

How Covid-19 is changing the world: a statistical perspective

Enllaç al recurs
Autoria: Comitè de Coordinació d’Activitats Estadístiques (CCSA) de les Nacions Unides

Informes estadístics sobre com la COVID-19 està afectant diferents aspectes de la vida pública i privada, des de les fluctuacions econòmiques i ambientals fins als ingressos, l’educació, l’ocupació, la violència o els serveis públics. També posen en relleu els efectes per a alguns subgrups de població com les dones i la infància, així com per regions geogràfiques.

Llegir més

Monitoreo del Derecho a la Vida

Enllaç al recurs
Autoria: Caminando Fronteras
Dades sobre les persones mortes i desaparegudes a les rutes d’accés a Espanya a través de la Frontera Occidental Euroafricana. Són fruit d’una monitorització desenvolupada des del 2016 pel col·lectiu de defensa dels drets de les persones i comunitats migrants Caminando Fronteras.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework