Exploring Economics
Enllaç al recurs
Autoria: Network for Pluralist Economics
Any: 2016
Etapa: Batxillerat, Universitat
Idioma: Castellà, Anglès, Alemany i Francès
Enllaç al recurs
Autoria: Network for Pluralist Economics
Any: 2016
Etapa: Batxillerat, Universitat
Idioma: Castellà, Anglès, Alemany i Francès
Enllaç al recurs
Autoria: Institut per a la Sostenibilitat (UPC) i Escola de Cultura de Pau (UAB)
Any: 2017
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat
Idioma: Català
Enllaç al recurs
Autoria: Carlos Hernández i Concha Esquinas
Any: Des del 2013
Etapa: Secundària, Universitat i EPA
Idioma: Castellà
Portal que recull fets, dades i testimonis (de protagonistes i experts) sobre el món de la deportació espanyola: des d’una descripció dels responsables fins a històries de republicans que van estar presoners als camps de concentració.
Enllaç al recurs
Autoria: Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)
Any: Des del 2009
Etapa: Primària i Secundària
Idioma: Català
Iniciativa del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) que, amb motiu del vintè aniversari de la Declaració dels Drets dels Infants, va elaborar peces audiovisuals per a la divulgació d’aquests drets.
Enllaç al recurs
Autoria: Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).
Any: 2017
Etapa: Universitat
Idioma: Català, Castellà i Anglès
Enllaç al recurs
Autoria: Metges del Món
Any: 2017
Etapa: ESO, batxillerat, universitat i EPA
Idioma: Castellà
Campanya de sensibilització, educació i incidència política de Metges del Món en què s’ha documentat la història de desenes de “Persones que es mouen” per visibilitzar les fortaleses, lluites i conquestes de les persones migrants, refugiades i defensores de drets humans en un context de vulneració de drets fonamentals dins de les fronteres europees i espanyoles.
Enllaç al recurs
Autoria: InteRed, Entreculturas, Oxfam Intermón i Alboan, junt amb xarxes de professorat i centres educatius a què acompanyen.
Etapa: Totes
Idioma: Castellà
Moviment que impulsa l’intercanvi i aprenentatge conjunt per al desenvolupament de pràctiques educatives transformadores.
Enllaç al recurs
Autoria: Federació Aragonesa de Solidaritat (FAS) i Ajuntament de Saragossa
Etapa: Totes
Idioma: Castellà
Portal que pretén impulsar i afavorir la introducció de l’Educació per al Desenvolupament (EpD) en els processos educatius.
Neix de la necessitat de coordinar les propostes educatives de les diferents ONGD, i assessorar i facilitar als agents educatius l’accés a aquestes propostes.
Ofereix un servei d’assessorament i de gestió de recursos sobre EpD, amb un catàleg que permet buscar-los per temàtica, edat i tipus de recurs. També els mostra classificats segons els aprenentatges d’EpD (Consum Responsable i Comerç Just; Cultura de Pau; Drets humans…).
Enllaç al recurs
Autoria: Escola de Cultura de Pau (UAB) i Lliga dels Drets dels Pobles amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)
Any: 2016
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Català
Material per apropar l’Agenda Dones, Pau i Seguretat de les Nacions Unides als espais educatius.
Accés al web
Autoria: Grup de recerca i innovació educativa Llenguatge i Ensenyament de les Ciències (LIEC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Any: Des del 2015
Etapa: Principalment, secundària
Idioma: Català
Web amb propostes d’activitats que promouen aprendre ciències i sobre ciències modelitzant el context. Per context, s’entén l’escenari que permeti generar en l’alumnat la necessitat d’entendre algun dels fenòmens que passen o han passat en el món.
L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:
Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.
Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.