Deportados

Enllaç al recurs
Autoria: Carlos Hern√°ndez i Concha Esquinas
Any: Des del 2013
Etapa: Secundària, Universitat i EPA
Idioma: Castellà
Portal que recull fets, dades i testimonis (de protagonistes i experts) sobre el m√≥n de la deportaci√≥ espanyola: des d’una descripci√≥ dels responsables fins a hist√≤ries de republicans que van estar presoners als camps de concentraci√≥.

Llegir més

Coneix els teus drets

Enllaç al recurs
Autoria: Col¬∑legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)
Any: Des del 2009
Etapa: Primària i Secundària
Idioma: Català

Iniciativa del Col¬∑legi d‚ÄôEducadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) que, amb motiu del vint√® aniversari de la Declaraci√≥ dels Drets dels Infants, va elaborar peces audiovisuals per a la divulgaci√≥ d’aquests drets.

Llegir més

Personas que se mueven

Enllaç al recurs
Autoria: Metges del Món
Any: 2017
Etapa: ESO, batxillerat, universitat i EPA
Idioma: Castellà

Campanya de sensibilitzaci√≥, educaci√≥ i incid√®ncia pol√≠tica de Metges del M√≥n en qu√® s’ha documentat la hist√≤ria de desenes de “Persones que es mouen” per visibilitzar les fortaleses, lluites i conquestes de les persones migrants, refugiades i defensores de drets humans en un context de vulneraci√≥ de drets fonamentals dins de les fronteres europees i espanyoles.

Llegir més

Unaquí РEspacio de Educación para el Desarrollo

Enllaç al recursunaqui
Autoria: Federació Aragonesa de Solidaritat (FAS) i Ajuntament de Saragossa
Etapa: Totes
Idioma: Castellà
Portal que pret√©n impulsar i afavorir la introducci√≥ de l’Educaci√≥ per al Desenvolupament (EpD) en els processos educatius.

Neix de la necessitat de coordinar les propostes educatives de les diferents ONGD, i assessorar i facilitar als agents educatius l’acc√©s a aquestes propostes.

Ofereix un servei d’assessorament i de gesti√≥ de recursos sobre EpD, amb un cat√†leg que permet buscar-los per tem√†tica, edat i tipus de recurs. Tamb√© els mostra classificats segons els aprenentatges d’EpD (Consum Responsable i Comer√ß Just; Cultura de Pau; Drets humans…).

Llegir més

Ciències en Context

Accés al web
Autoria: Grup de recerca i innovació educativa Llenguatge i Ensenyament de les Ciències (LIEC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Any: Des del 2015
Etapa: Principalment, secundària
Idioma: Català

Web amb propostes d‚Äôactivitats que promouen aprendre ci√®ncies i sobre ci√®ncies modelitzant el context. Per context, s’ent√©n l‚Äôescenari que permeti generar en l‚Äôalumnat la necessitat d‚Äôentendre algun dels fen√≤mens que passen o han passat en el m√≥n.

Llegir més