Directori WebQuestes

Enllaç al recurs
Autoria: Comunitat Catalana de WebQuest
Etapa: Totes
Idioma: Català

Espai col·laboratiu creat amb l’objectiu de reunir totes aquelles webquest que compleixin els criteris de funcionament, com també, d’oferir un espai, a mode de portal, on el professorat pugui trobar webquest de diverses disciplines educatives, afegir-ne d’altres o proposar noves categories.

Llegir més

Entreterres – Guia educativa sobre les migracions a la Mediterrània

Enllaç al recurs
Autoria: Stop Maremortum, Servei Civil Internacional i la cooperativa Eduxarxa
Año: 2016
Etapa: De 9 anys en endavant
Idioma: Català

Guia educativa sobre migracions a la Mediterrània. L’objectiu del material és dotar d’eines a les entitats educatives, les escoles i els instituts per abordar la temàtica de les persones refugiades amb les persones joves i infants, des d’una perspectiva de construcció de pau i de transformació social.

Llegir més

Mapeig col·laboratiu de l’arquitectura hostil

Accés a l’experiència
Autoria: Arrels Fundació
Any: 2023
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Català
Mapeig col·laboratiu centrat a detectar i visibilitzar les barreres arquitectòniques que vulneren els drets de les persones sense llar, tant a la via pública com en entrades de locals comercials, d’edificis o de pàrquings. En petits grups, l’alumnat fotografia exemples d’arquitectura hostil que troba als seus barris, i els comparteix en un mapa digital, amb una breu descripció. L’acció s’acompanya d’una unitat didàctica perquè l’alumnat pugui reflexionar i debatre a l’aula al voltant d’aquesta tendència de disseny urbà i de les ciutats inclusives. 

Llegir més

Guies didàctiques Tasharuk

Enllaç al recurs
Autoria: Escola de Cultura de Pau
Any: 2022
Etapa: De 4t d’ESO en endavant
Idioma: Català

Guies didàctiques que pretenen motivar la reflexió i invitar a l’acció davant de la situació a Palestina, amb una atenció especial a les realitats que afronten dones i nenes des d’una mirada de gènere. Els continguts tenen com punt de partida tres curtmetratges de directores palestines.

Llegir més

Economía Solidaria para construir una ciudadanía global

Enllaç al recurs
Autoria: José Javier Goikoetxea Ferrández, Susana Idoate Echarri i Clara Salanueva Beldarrain.
Editorial: Departamento de Educación del Gobierno de Navarra, en el marco del proyecto Escuelas Solidarias
Any: 2018
Etapa: Bachillerat
Idioma: Castellà i Eusquera
Llibre que busca traslladar a l’alumnat la possibilitat de treballar alternatives i punts de vista diferents sobre qüestions econòmiques (consum responsable, comerç just, finances ètiques, estalvi responsable, deute extern…) per a un món amb un repartiment de la riquesa més just i equitatiu.

Llegir més

GUÍA PRADO: Sostenibilizar el curriculo de la Educación Secundaria

Enllaç al recurs
Autoria: Murga-Menoyo, Mª A. i Bautista-Cerro, Mª J. (Coordinadores)
Editorial: Càtedra UNESCO d’Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible, UNED
Any: 2019
Etapa: Educació Secundària
Idioma: Castellà
La Guia PRADO pretén que els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 siguin un referent per als continguts de les titulacions, i que aquestes els abordin explícitament, sempre que els programes de les assignatures hi donin peu.

Llegir més

Discrepància benvinguda! Guia pedagògica per al diàleg controvertit a l’aula

Enllaç al recurs
Autoria: Cécile Barbeito i Marina Caireta
Editorial: Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona
Any: 2018
Idioma: Català
Amb l’objectiu de promoure el diàleg ciutadà, i en especial sobre els temes que poden ser més difícils de tractar, aquesta guia busca aportar eines, experiències i reflexions per al professorat sobre com abordar temes controvertits a l’aula.

La publicació és el resultat del projecte de recerca i formació “Com abordar temes controvertits a l’aula?”, iniciat l’any 2017 amb el suport de la Fundació Evens i l’Ajuntament de Barcelona.

Llegir més

Refumigra

Enllaç al recurs
Autoria: Fundació Autònoma Solidària, Associació Jugami
Editorial: Fundació Autònoma Solidària, Associació Jugami
Any: 2018
Idioma: Català

Activitat ludicoformativa, en format de joc audiovisual per equips, destinada a la sensibilització d’estudiants d’Educació Superior en les temàtiques de refugi, asil i migracions.

El joc té una durada aproximada d’entre 2 i 3 hores i es fonamenta en tècniques d’aprenentatge competencial (basat en problemes) i d’aprenentatge cooperatiu.

Llegir més

El dret d’asil: Totes les persones podem ser refugiades

Enllaç al recurs
Autoria: Fundació Autònoma Solidària, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat
Editorial: Fundació Autònoma Solidària
Any: 2018
Idioma: Català

Tres propostes pedagògiques per a l’abordatge de diferents perspectives del dret d’asil en espais d’Educació Superior.

Aquestes propostes s’emmarquen a nivell teòric en els informes i materials formatius de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), la Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR) i CEAR-Euskadi, i s’han plantejat des d’un punt de vista interdisciplinari perquè es puguin utilitzar en diferents disciplines d’àmbit universitari.

Llegir més

Guia didàctica per fomentar la diversitat i la no-disciminació

Enllaç al recurs
Autoria: Associació La Xixa Teatre, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona
Any: 2018
Etapa: Infantil
Idioma: Català

Guia didàctica que conté 15 activitats pensades per abordar la diversitat durant els primers anys de la vida escolar, amb l’objectiu de generar espais d’aprenentatge inclusius, en els quals la diversitat de formes de ser i de fer s’entengui com un valor a fomentar des de les primeres edats.

Les temàtiques tractades són: relacions intergrupals, estereotips i prejudicis, gèneres i sexualitats, estructures familiars, comportament no verbal, salut i cos.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework