#Tuvidasinrefugio

Accés a l’experiència
Autoria: IES Aznalcollar (Sevilla). Ideat i desenvolupat per Joaquín J. Martínez.
Any: 2016
Etapa: Secundària (1r ESO, 2n ESO i 1r FP Bàsica)
Idioma: Castellà
Projecte que desplega, amb estudiants i famílies, una seqüència curricular d’anàlisi, sensibilització i aprofundiment sobre la situació de les persones refugiades.

Integrada en el currículum de Llengua Castellana i Literatura i sustentada en una metodologia d’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP), al llarg de dos mesos, la iniciativa fa servir els nous mitjans digitals per investigar i aprendre sobre la realitat migratòria. El producte final, i impuls del projecte, és l’organització d’una campanya “definitiva” a favor de l’acollida i escolarització dels nens i les nenes refugiats a Espanya. El propòsit de la tasca consisteix a vincular coneixement, ètica i compromís.

El treball amb famílies s’articula mitjançant dos grups privats a WhatsApp, una comunitat oberta a Facebook i tertúlies quinzenals “amb gust de xocolata”.

El projecte forma part de la xarxa professional de docents El Barco del Exilio, contra la desmemòria i a favor de la recuperació de la cultura, la tasca de la qual se centra en “contar veritats i desmuntar mentides, rumors, prejudicis i pràctiques contràries als drets humans”.

Etiquetes:, ,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework