#Tuvidasinrefugio

Accés a l’experiència
Autoria: IES Aznalcollar (Sevilla). Ideat i desenvolupat per Joaquín J. Martínez.
Any: 2016
Etapa: Secundària (1r ESO, 2n ESO i 1r FP Bàsica)
Idioma: Castellà
Projecte que desplega, amb estudiants i famílies, una seqüència curricular d’anàlisi, sensibilització i aprofundiment sobre la situació de les persones refugiades.

Integrada en el currículum de Llengua Castellana i Literatura i sustentada en una metodologia d’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP), al llarg de dos mesos, la iniciativa fa servir els nous mitjans digitals per investigar i aprendre sobre la realitat migratòria. El producte final, i impuls del projecte, és l’organització d’una campanya “definitiva” a favor de l’acollida i escolarització dels nens i les nenes refugiats a Espanya. El propòsit de la tasca consisteix a vincular coneixement, ètica i compromís.

El treball amb famílies s’articula mitjançant dos grups privats a WhatsApp, una comunitat oberta a Facebook i tertúlies quinzenals “amb gust de xocolata”.

El projecte forma part de la xarxa professional de docents El Barco del Exilio, contra la desmemòria i a favor de la recuperació de la cultura, la tasca de la qual se centra en “contar veritats i desmuntar mentides, rumors, prejudicis i pràctiques contràries als drets humans”.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework