• Portal Paula
  • Notícies
  • Un treball sobre la renda bàsica universal guanya el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf (2017-2018)

Un treball sobre la renda bàsica universal guanya el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf (2017-2018)

L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc el dimecres 20 de juny de 2018 a les 11 h a la Masia d’en Cabanyes (Camí Ral s/n, Vilanova i la Geltrú).

El treball de recerca de Batxillerat “La renda bàsica universal, una mirada la futur”, d’Adrià Sistané de l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes, ha estat guardonat amb el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf (2017-2018).

Des del curs 2009-2010, el Consell Comarcal del Garraf col·labora amb el Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona atorgant aquest guardó propi al millor treball de recerca per a la pau provinent d’algun centre educatiu de la comarca, segons el veredicte del jurat.

Enguany, el jurat ha valorat el treball d’Adrià Sistané per l’originalitat de la temàtica, la qualitat del reportatge audiovisual elaborat per l’estudiant i la seva voluntat de fomentar la justícia social.

L’alumne, que va comptar amb la tutoria de Daniel Ponz, es va proposar la creació d’un reportatge audiovisual sobre la renda bàsica universal per tal d’establir si aquesta mesura seria econòmicament viable a Espanya com una eina per acabar amb la pobresa.

Per la realització del reportatge, Adrià Sistané va comptar amb la col·laboració dels economistes Santiago Niño Becerra i Arcadi Oliveres, el diputat i portaveu del PDCAT al Congrés Carles Campuzano, i el director de la Xarxa de Renda Bàsica a Espanya, Daniel Raventós.

Acte de lliurament

L’acte de lliurament del Premi tindrà lloc el dimecres 20 de juny de 2018 a les 11 h a la Masia d’en Cabanyes (Camí Ral s/n, Vilanova i la Geltrú) i comptarà amb la participació de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria García, i la coordinadora del Programa d’educació per a la pau, els drets humans i la ciutadania global de la Fundació Solidaritat UB, Nuria González.

Adrià Sistané i el professor i tutor de la recerca, Daniel Ponz, presentaran el treball, les motivacions de la recerca, el procés d’investigació i de tutoria i les seves conclusions.

El Premi de Recerca per a la Pau del Garraf s’emmarca dins el Programa Garraf per la Pau, que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau al territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework