• Portal Paula
  • Not铆cies
  • Un treball sobre la renda b脿sica universal guanya el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf (2017-2018)

Un treball sobre la renda b脿sica universal guanya el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf (2017-2018)

L’acte de lliurament del guard贸 tindr脿 lloc el dimecres 20 de juny de 2018 a les 11 h a la Masia d’en Cabanyes (Cam铆 Ral s/n, Vilanova i la Geltr煤).

El treball de recerca de Batxillerat 鈥淟a renda b脿sica universal, una mirada la futur鈥, d’Adri脿 Sistan茅 de l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes, ha estat guardonat amb el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf (2017-2018).

Des del curs 2009-2010, el Consell Comarcal del Garraf col路labora amb el Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona atorgant aquest guard贸 propi al millor treball de recerca per a la pau provinent d鈥檃lgun centre educatiu de la comarca, segons el veredicte del jurat.

Enguany, el jurat ha valorat el treball d’Adri脿 Sistan茅 per l鈥檕riginalitat de la tem脿tica, la qualitat del reportatge audiovisual elaborat per l’estudiant i la seva voluntat de fomentar la just铆cia social.

L’alumne, que va comptar amb la tutoria de Daniel Ponz, es va proposar la creaci贸 d鈥un reportatge audiovisual sobre la renda b脿sica universal per tal d鈥檈stablir si aquesta mesura seria econ貌micament viable a Espanya com una eina per acabar amb la pobresa.

Per la realitzaci贸 del reportatge, Adri脿 Sistan茅 va comptar amb la col路laboraci贸 dels economistes Santiago Ni帽o Becerra i Arcadi Oliveres, el diputat i portaveu del PDCAT al Congr茅s Carles Campuzano, i el director de la Xarxa de Renda B脿sica a Espanya, Daniel Ravent贸s.

Acte de lliurament

L’acte de lliurament del Premi tindr脿 lloc el dimecres 20 de juny de 2018 a les 11 h a la Masia d’en Cabanyes (Cam铆 Ral s/n, Vilanova i la Geltr煤) i comptar脿 amb la participaci贸 de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Gl貌ria Garc铆a, i la coordinadora del Programa d鈥檈ducaci贸 per a la pau, els drets humans i la ciutadania global de la Fundaci贸 Solidaritat UB, Nuria Gonz谩lez.

Adri脿 Sistan茅 i el professor i tutor de la recerca, Daniel Ponz, presentaran el treball, les motivacions de la recerca, el proc茅s d鈥檌nvestigaci贸 i de tutoria i les seves conclusions.

El Premi de Recerca per a la Pau del Garraf s鈥檈mmarca dins el Programa Garraf per la Pau, que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l鈥檃ny 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau al territori, amb especial 猫mfasi en els centres educatius.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework