• Portal Paula
  • Not铆cies
  • Un treball sobre el dret a l鈥檈ducaci贸 en camps de refugiats de Jord脿nia obt茅 el XIII Premi de Recerca per a la Pau

Un treball sobre el dret a l鈥檈ducaci贸 en camps de refugiats de Jord脿nia obt茅 el XIII Premi de Recerca per a la Pau

El jurat ha atorgat cinc mencions especials a treballs sobre la immigraci贸 a Catalunya, la vida durant la Guerra Civil i la postguerra, la reinserci贸 laboral de les persones amb antecedents penals, els protocols contra l鈥檃ssetjament escolar i la implicaci贸 de la ciutadania en la crisi del refugi.

El treball Human Rights: fiction or reality? Refugees鈥 right to education, de l鈥檈studiant Elena Musa, de l鈥橧nstitut Santa Eul脿lia de L鈥橦ospitalet de Llobregat, ha guanyat la tretzena edici贸 del Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de batxillerat, que convoca anualment la Universitat de Barcelona, impulsat per la Fundaci贸 Solidaritat UB i l鈥Institut de Ci猫ncies de l鈥橢ducaci贸 (ICE), amb el suport de la Direcci贸 de Just铆cia Global i Cooperaci贸 Internacional de l鈥橝juntament de Barcelona.

El jurat, format 铆ntegrament per professorat de la Universitat, ha decidit atorgar el guard贸 a aquesta investigaci贸, basada en l鈥檕bservaci贸 sobre el terreny, en qu猫 l鈥檈studiant compara la situaci贸 del dret a l鈥檈ducaci贸 de dues poblacions refugiades a Jord脿nia: la poblaci贸 palestina refugiada al camp d鈥橝l Baqa鈥檃 i la poblaci贸 siriana refugiada al camp d鈥橝l Zaatari. Segons el veredicte del premi, 芦el treball destaca per la capacitat de l鈥檃lumna d鈥檈scollir un objecte d鈥檈studi concret i centrar-lo en un context delimitat禄. El jurat tamb茅 ha subratllat la bona estructura i el rigor cient铆fic de la recerca, aix铆 com la coher猫ncia del marc te貌ric amb els criteris d鈥檃n脿lisi emprats a posteriori.

El premi, que t茅 l鈥檕bjectiu de promoure l鈥檈ducaci贸 per a la pau al batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca, s鈥檋a lliurat aquest dilluns, 4 de juny, en un acte a la Universitat de Barcelona. Tant l鈥檈studiant guardonada com el seu centre d鈥檈nsenyament han rebut, cadascun, un premi de 500 euros.

El jurat tamb茅 ha concedit cinc mencions especials als treballs La nena africana, d鈥橝rcadi Mart铆n, del Col路legi Salesi脿 Sant Antoni de P脿dua de Matar贸; Hist貌ria d鈥檜na vida estroncada per la Guerra Civil, de Georgina Boix, de l鈥橧nstitut Joan Brudieu de La Seu d鈥橴rgell; Les segones oportunitats. Les persones amb antecedents penals i el m贸n laboral, de Maria Vidal, del Col路legi Claret de Barcelona; Viu i deixa viure, d鈥櫭峮grid Carbonell, de l鈥橧nstitut Pere Ribot de Vilassar de Mar, i La crisi dels refugiats sirians a Palam贸s, de M铆riam Fern脿ndez, de l鈥橧nstitut Palam贸s de Palam贸s. El premi especial del Consell Comarcal del Garraf, que guardona la millor recerca de batxillerat de la comarca segons el veredicte del jurat, ha estat pel treball La renda b脿sica universal. Una mirada al futur, d鈥橝dri脿 Sistan茅, de l鈥橧nstitut Can Puig de Sant Pere de Ribes. Se li far脿 entrega el dimecres 20 de juny, a les 11 h, a la Masia d鈥檈n Cabanyes.

La vicerectora d’Igualtat i Acci贸 Social de la Universitat de Barcelona, Maite Vilalta, ha presidit l鈥檃cte. Hi han intervingut David Llistar, director de Just铆cia Global i Cooperaci贸 Internacional de l鈥橝juntament de Barcelona; Carme Panch贸n, directora adjunta de l鈥橧CE, i Nuria Gonz谩lez, coordinadora del Programa d鈥檈ducaci贸 per a la pau, els drets humans i la ciutadania global de la Fundaci贸 Solidaritat UB. Jaume Saura, professor de Dret de la UB i adjunt general al S铆ndic de Greuges de Catalunya, ha estat l鈥檈ncarregat de llegir el veredicte del jurat.

En el context de l’acte, al Pati de Lletres de la UB, s’ha inaugurat la mostra La crisi del refugi. Una exposici贸 basada en recerques de batxillerat (2016-2017), realitzada per la Fundaci贸 Solidaritat UB, l鈥橧CE i la Fundaci贸 M贸n-3 en el marc del projecte El conflicte de S铆ria i la crisi del refugi en la recerca de batxillerat, que ha comptat amb el suport de l鈥橝g猫ncia Catalana de Cooperaci贸 al Desenvolupament, i del projecte Recerca per a la ciutadania global, que es desenvolupa en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona.

脌lbum fotogr脿fic de l’acte

XIII Premi de Recerca per a la Pau de la UB

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework