Comencem l’edici贸 d’una nova exposici贸 basada en treballs de recerca de batxillerat

La mostra recollir脿 troballes de treballs de recerca de batxillerat sobre el conflicte de S铆ria, la crisi del refugi i el dret d’asil. Si vols que el teu treball en formi part, contacta’ns a recercapau@ub.edu.

La Fundaci贸 Solidaritat de la Universitat de Barcelona prepara una exposici贸 sobre el conflicte de S铆ria, la crisi del refugi i el dret d鈥檃sil. La mostra, que s鈥檈ditar脿 en format digital i en suport f铆sic, combinar脿 continguts elaborats per l鈥檈quip de la Fundaci贸 amb continguts elaborats per estudiants de batxillerat en el marc del seu treball de recerca.

Durant l鈥檃ny 2017, la Fundaci贸 Solidaritat UB ha proporcionat suport a estudiants de batxillerat en el desenvolupament del seu treball de recerca entorn del conflicte de S铆ria i la crisi del refugi. Ara, proposem a aquests/es estudiants, i a altres que hi estiguin interessats, que comparteixin les seves troballes.

Els objectius de l鈥檈xposici贸 s贸n:

  1. Donar a con猫ixer les m煤ltiples causes del conflicte armat a S铆ria i la problem脿tica que afronten les persones refugiades, amb especial atenci贸 a la situaci贸 de les dones i nenes sirianes.
  2. Promoure la valoraci贸 del Dret Internacional P煤blic i el Dret Humanitari Internacional per a la protecci贸 de la poblaci贸 siriana.
  3. Documentar experi猫ncies de persones despla莽ades a Catalunya a causa del conflicte a S铆ria (mem貌ria hist貌rica) des d’una perspectiva de g猫nere.
  4. Identificar les diferents formes i 脿mbits de la viol猫ncia masclista manifestades en el conflicte armat i en els despla莽aments for莽osos que ha generat.
  5. Analitzar la participaci贸 de les dones en el proc茅s de pau, aix铆 com el seu protagonisme en iniciatives per a la protecci贸 i defensa dels drets humans a S铆ria.

La mostra, que es publicar脿 sota llic猫ncia Creative Commons, es cedir脿 gratu茂tament a centres educatius, entitats i espais c铆vics per la seva utilitzaci贸 en el marc d鈥檌niciatives de divulgaci贸 i sensibilitzaci贸 sobre el dret d鈥檃sil.

L鈥檈dici贸 de l鈥檈xposici贸 en format digital s鈥檈mmarca en el projecte 鈥淓l conflicte de S铆ria en la recerca de batxillerat鈥, finan莽at per l鈥Ag猫ncia Catalana de Cooperaci贸 al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.

L鈥檈dici贸 de l鈥檈xposici贸 en suport f铆sic forma part del projecte 鈥Recerca per la ciutadania global鈥, que la Fundaci贸 Solidaritat UB desenvolupa en conveni amb la Direcci贸 de Just铆cia Global i Cooperaci贸 Internacional de l鈥橝juntament de Barcelona.

Aquesta ser脿 la segona mostra que la Fundaci贸 Solidaritat UB edita amb la col路laboraci贸 d鈥檈studiants de batxillerat. Durant la Setmana d鈥橝ccions Educatives pel Dret a Migrar 2016, es va publicar la mostra 鈥Refugiats en el L铆ban鈥, que recollia recerques d鈥檈studiants de batxillerat sobre el conflicte a S铆ria i, especialment, sobre la situaci贸 de les persones sirianes refugiades en territori liban猫s.

Si has fet un treball de recerca sobre el conflicte de S铆ria, la crisi del refugi i el dret d鈥檃sil i t’interessa participar a l’exposici贸, pots escriure a recercapau@ub.edu o trucar al 934039612.

Amb el suport de:

 

 

 

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework