• Portal Paula
  • Activitats
  • Comencem l’edició d’una nova exposició basada en treballs de recerca de batxillerat

Comencem l’edició d’una nova exposició basada en treballs de recerca de batxillerat

La mostra recollirà troballes de treballs de recerca de batxillerat sobre el conflicte de Síria, la crisi del refugi i el dret d’asil. Si vols que el teu treball en formi part, contacta’ns a recercapau@ub.edu.

La Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona prepara una exposició sobre el conflicte de Síria, la crisi del refugi i el dret d’asil. La mostra, que s’editarà en format digital i en suport físic, combinarà continguts elaborats per l’equip de la Fundació amb continguts elaborats per estudiants de batxillerat en el marc del seu treball de recerca.

Durant l’any 2017, la Fundació Solidaritat UB ha proporcionat suport a estudiants de batxillerat en el desenvolupament del seu treball de recerca entorn del conflicte de Síria i la crisi del refugi. Ara, proposem a aquests/es estudiants, i a altres que hi estiguin interessats, que comparteixin les seves troballes.

Els objectius de l’exposició són:

  1. Donar a conèixer les múltiples causes del conflicte armat a Síria i la problemàtica que afronten les persones refugiades, amb especial atenció a la situació de les dones i nenes sirianes.
  2. Promoure la valoració del Dret Internacional Públic i el Dret Humanitari Internacional per a la protecció de la població siriana.
  3. Documentar experiències de persones desplaçades a Catalunya a causa del conflicte a Síria (memòria històrica) des d’una perspectiva de gènere.
  4. Identificar les diferents formes i àmbits de la violència masclista manifestades en el conflicte armat i en els desplaçaments forçosos que ha generat.
  5. Analitzar la participació de les dones en el procés de pau, així com el seu protagonisme en iniciatives per a la protecció i defensa dels drets humans a Síria.

La mostra, que es publicarà sota llicència Creative Commons, es cedirà gratuïtament a centres educatius, entitats i espais cívics per la seva utilització en el marc d’iniciatives de divulgació i sensibilització sobre el dret d’asil.

L’edició de l’exposició en format digital s’emmarca en el projecte “El conflicte de Síria en la recerca de batxillerat”, finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.

L’edició de l’exposició en suport físic forma part del projecte “Recerca per la ciutadania global”, que la Fundació Solidaritat UB desenvolupa en conveni amb la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta serà la segona mostra que la Fundació Solidaritat UB edita amb la col·laboració d’estudiants de batxillerat. Durant la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar 2016, es va publicar la mostra “Refugiats en el Líban”, que recollia recerques d’estudiants de batxillerat sobre el conflicte a Síria i, especialment, sobre la situació de les persones sirianes refugiades en territori libanès.

Si has fet un treball de recerca sobre el conflicte de Síria, la crisi del refugi i el dret d’asil i t’interessa participar a l’exposició, pots escriure a recercapau@ub.edu o trucar al 934039612.

Amb el suport de:

 

 

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework