Xarxa solid脿ria de l’Escola Voramar

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Escola Voramar
Any: En curs
Etapa: Secund脿ria
A trav茅s d’accions escolars optatives fora de l’horari lectiu, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO fa voluntariat per descobrir els valors de la solidaritat, el respecte i la cohesi贸.

Durant el primer trimestre del curs, els voluntaris reben una formaci贸 en qu猫 aprenen quins s贸n els seus drets i deures, i tamb茅 coneixen les entitats de l’entorn de l’escola amb qu猫 s’ha establert un acord de col路laboraci贸, per descobrir les seves necessitats i dissenyar-hi un projecte concret. Igualment, coincidint amb l’aniversari de la Declaraci贸 dels Drets Humans i el DENIP, per exemple, els voluntaris organitzen diverses campanyes internes de solidaritat adre莽ades a la resta d’alumnat de l’escola.

Durant el segon i el tercer trimestre, els alumnes voluntaris col路laboren en entitats de l’entorn: un geri脿tric, en qu猫 organitzen activitats i acompanyen els avis en sortides; un taller ocupacional per a persones amb discapacitat, en qu猫 tamb茅 organitzen activitats i ajuden els professionals, i una entitat que treballa per la integraci贸 social de joves immigrants, amb qui fan de parelles ling眉铆stiques i els ajuden a con猫ixer el barri.

Durant el tercer trimestre, presenten els serveis fets i la seva valoraci贸 a la resta de l’escola, en la Festa de la Solidaritat.

Etiquetes:,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework