Xarxa solidària de l’Escola Voramar

Accés a l’experiència
Autoria: Escola Voramar
Any: En curs
Etapa: Secundària
A través d’accions escolars optatives fora de l’horari lectiu, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO fa voluntariat per descobrir els valors de la solidaritat, el respecte i la cohesió.

Durant el primer trimestre del curs, els voluntaris reben una formació en què aprenen quins són els seus drets i deures, i també coneixen les entitats de l’entorn de l’escola amb què s’ha establert un acord de col·laboració, per descobrir les seves necessitats i dissenyar-hi un projecte concret. Igualment, coincidint amb l’aniversari de la Declaració dels Drets Humans i el DENIP, per exemple, els voluntaris organitzen diverses campanyes internes de solidaritat adreçades a la resta d’alumnat de l’escola.

Durant el segon i el tercer trimestre, els alumnes voluntaris col·laboren en entitats de l’entorn: un geriàtric, en què organitzen activitats i acompanyen els avis en sortides; un taller ocupacional per a persones amb discapacitat, en què també organitzen activitats i ajuden els professionals, i una entitat que treballa per la integració social de joves immigrants, amb qui fan de parelles lingüístiques i els ajuden a conèixer el barri.

Durant el tercer trimestre, presenten els serveis fets i la seva valoració a la resta de l’escola, en la Festa de la Solidaritat.

Etiquetes:,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework