El XII Premi de Recerca per a la Pau es lliurar脿 el 31 de maig

Dimecres 31 de maig de 2017 茅s la data escollida per lliurar el dotz猫 Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona per a treballs de recerca de batxillerat vinculats a la cultura de pau, que compta amb el suport de la Direcci贸 de Just铆cia Global i Cooperaci贸 Internacional de l鈥橝juntament de Barcelona.

Enguany, s’hi han presentat 68 treballs, elaborats per 77 estudiants de batxillerat de 59 centres educatius de 35 municipis d鈥檃rreu de Catalunya.

L’acte de lliurament del Premi (obert al p煤blic) tindr脿 lloc el 31 de maig a les 18:30 h. a l’Aula Capella de l’edifici hist貌ric de la Universitat de Barcelona, i ser脿 presidit pel rector, Joan Elias. La trobada comen莽ar脿 amb l鈥檈spectacle 鈥淩efugi鈥, del festival itinerant 鈥淐ircuit Solidari鈥, que alumnes de l鈥Institut Escola Art铆stic Oriol Martorell han creat en solidaritat amb les persones refugiades. La presentaci贸 de l’acte anir脿 a c脿rrec del realitzador del programa “Solidaris” de Catalunya R脿dio, Adri脿 Bas.

El jurat interdisciplinari del Premi, format 铆ntegrament per professorat universitari, es va reunir el passat 8 de maig per deliberar sobre els treballs de recerca presentats, i va distingir un treball guanyador, un acc猫ssit i set mencions especials d’acord amb criteris com ara: la vinculaci贸 i coher猫ncia del treball amb la cultura de pau; el raonament cr铆tic i el rigor metodol貌gic en el desenvolupament de la recerca, i la integraci贸 de les dimensions local i global en el tractament de la tem脿tica.

Igualment, el jurat va determinar el Premi especial Joan Gomis de l鈥橝juntament de Santa Coloma de Gramenet, destinat al millor treball de recerca procedent d’aquest municipi, i el Premi especial que atorga el Consell Comarcal del Garraf, destinat al millor treball provinent d鈥檃lgun centre educatiu de la comarca.

Amb el seu veredicte, que es far脿 p煤blic en l’entrega del Premi, el jurat vol posar de relleu com el treball de recerca de batxillerat pot contribuir a la den煤ncia i la millora de situacions problem脿tiques de l鈥檈ntorn.

Per facilitar l’organitzaci贸 de l鈥檃cte de lliurament, es prega confirmaci贸 de l’assist猫ncia a recercapau@ub.edu.

Des de l’organitzaci贸 del Premi, impulsat conjuntament per la Fundaci贸 Solidaritat UB i l鈥Institut de Ci猫ncies de l鈥橢ducaci贸 (ICE) en el marc del programa PAULA, volem donar les gr脿cies a tot l’alumnat, professorat i centres educatius que han participat en aquesta edici贸 de la iniciativa, que ens ajuda a visibilitzar i dotar de contingut la cultura de pau.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework