El p茅ndulo de Ifoulou

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria:聽IES Barrio de Bilbao (Madrid)
Any: Des del 2013-2014
Etapa:聽Cicles de Grau Superior d’Animaci贸 Sociocultural, Integraci贸 Social i Educaci贸 Infantil

Projecte guardonat amb el VI Premi Nacional d’Educaci贸 per al Desenvolupament Vicente Ferrer amb el qual els i les estudiants viatgen al centre de l’Atles a treballar com a educadors i formar-se com a persones i ciutadans del m贸n.

Diu l’impulsor del projecte, Juanjo Vergara, que el primer que fa l’alumnat 茅s interrogar-se sobre qu猫 茅s Ifoulou. “Per aix貌 inicien una investigaci贸 que els porta a saber que es tracta d’un lluny脿 llogaret de l’Atles central habitat per poblaci贸 amaziga. Aleshores聽arriba la seg眉ent pregunta: qui s贸n els amazic?”.

“Aquest 茅s l’inici d’un projecte que recorre el curs i els portar脿 a con猫ixer una altra cultura, investigar i sobretot al fet que aquestes investigacions sobre cultura, g猫nere, pobresa, participaci贸, etc. tornin novament cap a ells com si fossin un p猫ndol fent que q眉estionin la seva manera de veure el m贸n i veure-se a ells mateixos”.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework