Objectiu 14. Vida submarina

Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.

ODS 14 Vida submarinaPrevenir i reduir de manera significativa la contaminaci贸 marina de tot tipus. Gestionar i protegir de manera sostenible els ecosistemes marins i costaners amb vista a evitar efectes nocius importants. Reduir al m铆nim els efectes de l’acidificaci贸 dels oceans. Reglamentar efica莽ment l’explotaci贸 pesquera. Conservar almenys el 10% de les zones costaneres i marines. Augmentar els coneixements cient铆fics, desenvolupar la capacitat de recerca i transferir la tecnologia marina a fi de millorar la salut dels oceans i potenciar la contribuci贸 de la biodiversitat marina al desenvolupament. Facilitar l’acc茅s dels pescadors artesanals en petita escala als recursos marins i els mercats.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 3. Tota persona t茅 dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat.

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s鈥檈stableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

Consum responsable

Consum responsable

Corresponsabilitat

Corresponsabilitat

Interdepend猫ncia

Interdepend猫ncia

Sobirania aliment脿ria

Sobirania aliment脿ria

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

Vida submarina

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework