Objectiu 5. Igualtat de g猫nere

Aconseguir la igualtat entre els g猫neres i apoderar totes les dones i les nenes.

Posar fi a totes les formes de discriminaci贸 i viol猫ncia contra totes les dones i les nenes a tot el m贸n en els 脿mbits p煤blic i privat, incloses el tr脿fic i l’explotaci贸 sexual i altres tipus d’explotaci贸. Recon猫ixer i valorar les cures no remunerades i el treball dom猫stic no remunerat. Vetllar per la participaci贸 plena i efectiva de les dones i la igualtat d’oportunitats de lideratge. Garantir l’acc茅s universal a la salut sexual i reproductiva i els drets reproductius. Emprendre reformes que donin a les dones el dret als recursos econ貌mics en condicions d’igualtat.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 1. Tots els 茅ssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets.

Article 2. Tota persona t茅 els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaraci贸, sense distinci贸 de ra莽a, color, sexe, idioma, religi贸, opini贸 pol铆tica o de qualsevol altra 铆ndole, origen nacional o social, posici贸 econ貌mica, naixement o qualsevol altra condici贸.

Article 4. Ning煤 estar脿 sotm猫s a esclavitud ni a servitud; l’esclavitud i el tr脿fic d’esclaus estan prohibits en totes les seves formes.

Article 16. Els homes i les dones, a partir de l’edat n煤bil, tenen dret a casar-se i fundar una fam铆lia. Nom茅s mitjan莽ant lliure i ple consentiment dels futurs esposos podr脿 contreure’s el matrimoni.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

Corresponsabilitat

Corresponsabilitat

Cura

Cura

Desigualtat

Desigualtat

Igualtat

Igualtat

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

“Mujeres coraje”, premiat al concurs 鈥淐urtmetratges per a Transformar el M贸n鈥 de l’ACPP PV, explica la hist貌ria de Bertha i Norma, dues dones migrants de l’interior del Per煤, l铆ders de la seva comunitat, que han aconseguit recursos b脿sics com electricitat, aigua o l’escola per als seus barris.

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework