Objectiu 17. Aliances per assolir els objectius

Enfortir els mitjans d’execuci贸 i revitalitzar l’Alian莽a Mundial per al Desenvolupament Sostenible.

Finances

Enfortir la mobilitzaci贸 de recursos interns per tal de millorar la capacitat nacional per recaptar ingressos. Vetllar perqu猫 els pa茂sos desenvolupats compleixin totalment els seus compromisos en relaci贸 amb l’assist猫ncia oficial per al desenvolupament. Mobilitzar recursos financers addicionals. Ajudar els pa茂sos en desenvolupament a aconseguir la sostenibilitat del deute a llarg termini.

Tecnologia

Millorar la cooperaci贸 regional i internacional Nord-Sud, Sud-Sud i triangular en mat猫ria de ci猫ncia, tecnologia i innovaci贸 i la possibilitat d’accedir-hi. Promoure el desenvolupament de tecnologies ecol貌gicament racionals. Posar en ple funcionament el banc de tecnologia i augmentar la utilitzaci贸 de tecnologia instrumental, en particular de la TIC.

Comer莽

Promoure un sistema de comer莽 multilateral universal, basat en normes, obert, no discriminatori i equitatiu. Augmentar de manera significativa les exportacions dels pa茂sos en desenvolupament. Aconseguir la consecuci贸 oportuna de l’acc茅s als mercats, lliure de drets i de contingents, de manera duradora per a tots els pa茂sos menys avan莽ats.

Q眉estions sist猫miques

Augmentar l’estabilitat macroecon貌mica mundial i millorar la coher猫ncia normativa i institucional per al desenvolupament sostenible, respectant el lideratge i el marge de cada pa铆s. Enfortir l’Alian莽a Mundial per al Desenvolupament Sostenible, complementada per aliances entre m煤ltiples interessats. Augmentar de forma significativa la disponibilitat de dades oportunes, fiables i d’alta qualitat, i aprofitar les iniciatives existents per elaborar indicadors que permetin mesurar progressos aconseguits en mat猫ria de desenvolupament sostenible.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 21. Tota persona t茅 dret a participar en el govern del seu pa铆s, directament o per mitj脿 de representants lliurement escollits, i a accedir en condicions d’igualtat a les funcions p煤bliques del seu pa铆s.

Article 22. Tota persona, com membre de la societat, t茅 dret a la seguretat social, i a obtenir, mitjan莽ant l’esfor莽 nacional i la cooperaci贸 internacional, tenint en compte l’organitzaci贸 i els recursos de cada Estat, la satisfacci贸 dels drets econ貌mics, socials i culturals, indispensables a la seva dignitat i al lliure desenvolupament de la seva personalitat.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s鈥檈stableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

Ajuda

Ajuda

Cohesi贸 social

Cohesi贸 social

Corresponsabilitat

Corresponsabilitat

Interdepend猫ncia

Interdepend猫ncia

Solidaritat

Solidaritat

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

V铆deo de la campanya “Cuando T脷 no existes”, d’Amnistia Internacional, per reivindicar els drets de les persones migrants, refugiades i sol路licitants d’asil i exigir responsabilitats a Europa.

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework