La Universitat de Barcelona convoca el XIII Premi de Recerca per a la Pau

Els treballs de recerca de batxillerat es poden presentar a la Fundaci贸 Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 13 d’abril del 2018, segons les bases del guard贸.

La Universitat de Barcelona convoca la tretzena edici贸 del Premi de Recerca per a la Pau, a la qual es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin estat realitzats per estudiants matriculats als centres educatius de Catalunya durant el curs 2017-2018 i que tractin alguna q眉esti贸 relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses tem脿tiques vinculades a aquest 脿mbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament hum脿, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes, la interculturalitat, etc.

L鈥檕bjectiu del Premi, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, 茅s promoure l鈥檈ducaci贸 per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

Els treballs es poden presentar a la Fundaci贸 Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 13 d’abril del 2018. Els documents poden lliurar-se a la consergeria del Centre UB de Sants, que est脿 oberta de 8 del mat铆 a 9 de la nit. Tamb茅 es poden enviar per correu postal (amb data del 13 d’abril o anterior).

El Premi (que consta d鈥檜n xec de 500鈧 per a l鈥檃utor/a del treball i un altre, del mateix valor, per al centre educatiu on s鈥檋a realitzat) el resol un jurat interdisciplinari format 铆ntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona. Per elegir el treball guardonat, el jurat t茅 en compte:

  • La vinculaci贸 i coher猫ncia del treball amb la cultura de pau.
  • El raonament cr铆tic i el rigor metodol貌gic en el desenvolupament de la recerca.
  • La integraci贸 de les dimensions local i global en el tractament de la tem脿tica.
  • L’originalitat.
  • La contribuci贸 de la recerca a dotar de contingut la cultura de pau.

Les bases es poden consultar a la p脿gina web del Premi. Per a m茅s informaci贸, es pot contactar amb la Fundaci贸 Solidaritat UB a trav茅s del correu electr貌nic recercapau@ub.edu i del tel猫fon 93 403 96 12.

Des del curs 2014-2015, el Premi de Recerca per a la Pau s’atorga conjuntament al Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que guardona el millor treball de recerca d’estudiants d鈥檃quest municipi (segons el veredicte del jurat). Aix铆 mateix, des de la cinquena edici贸 del Premi, el Consell Comarcal del Garraf hi col路labora atorgant un guard贸 propi al millor treball de recerca provinent d鈥檃lgun centre educatiu de la comarca.

Amb el suport de:
aj_BCN_2013

 
 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework