Preparar ciudadanos para un mundo globalizado: el rol del currículum en ciencias sociales

Accés al document
Autoria: Ali, M.A.
Editorial: Revista Interamericana d’Educació per a la Democràcia, vol. 2, núm. 2
Lloc: Canadà
Any: setembre 2009
Idioma: Castellà

Els joves de barris ètnicament diversos de Toronto estan connectats globalment; però el currículum d’estudis socials per a escoles secundàries a Ontario promou el nacionalisme, en enfocar-se en representacions simplistes de Canadà. Aquest document defensa que un currículum que promogui la ciutadania global, tenint en compte el passat, present i futur pluriètnic dels estudiants, i les seves habilitats cognitives i afectives, els podrà resultar de major utilitat en un món cada vegada més globalitzat.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework