Escoltem el pati

Accés a l’experiència
Autoria: Escola Josep Maria Jujol (Barcelona)
Any: Curs 2014-2015
Etapa: Infantil i Primària
Projecte guardonat amb el “Premi Participa a l’Escola” del Departament d’Afers i Relacions Internacionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, que reconeix les experiències de participació en centres de primària i secundària que contribueixin a l’apoderament de l’alumnat en la gestió i la vida d’aquests centres.

El projecte (monogràfic per a tots els cicles) ha implicat des del principi tots els agents vinculats a l’escola (alumnat, mestres i monitors, i també famílies i entitats de l’Ajuntament) per repensar de forma conjunta el singular pati del centre, instal·lat a l’edifici de l’antiga fàbrica Tallers Manyach, amb els objectius principals de fer-lo més verd i millorar-ne l’atmosfera acústica.

Des de l’escola s’ha treballat el so, el medi ambient, materials reciclables i absorbents, usos, el pati somniat, el pati possible… Els monitors han treballat noves organitzacions de jocs en funció del so. Les famílies han analitzat la informació i han treballat cada fase en un ambient festiu i de col·lectivitat. El projecte Sssplau ha fet xerrades i tallers als infants, així com un projecte de millora acústica. El programa Escoles+Sostenibles de l’Agenda 21 ha construït un hort vertical, i el Consorci d’Educació de Barcelona s’han compromès a plantar arbres i fer una instal·lació de reg automàtic.

Etiquetes:, ,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework