Escoltem el pati

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Escola Josep Maria Jujol (Barcelona)
Any: Curs 2014-2015
Etapa: Infantil i Prim脿ria
Projecte guardonat amb el “Premi Participa a l’Escola” del Departament d’Afers i Relacions Internacionals i Exteriors i Transpar猫ncia de la Generalitat de Catalunya, que reconeix les experi猫ncies de participaci贸 en centres de prim脿ria i secund脿ria que contribueixin a l’apoderament de l’alumnat en la gesti贸 i la vida d’aquests centres.

El projecte (monogr脿fic per a tots els cicles) ha implicat des del principi tots els agents vinculats a l鈥檈scola (alumnat, mestres i monitors, i tamb茅 fam铆lies i entitats de l鈥橝juntament) per repensar de forma conjunta el singular pati del centre, instal路lat a l鈥檈difici de l鈥檃ntiga f脿brica Tallers Manyach, amb els objectius principals de fer-lo m茅s verd i millorar-ne l鈥檃tmosfera ac煤stica.

Des de l鈥檈scola s鈥檋a treballat el so, el medi ambient, materials reciclables i absorbents, usos, el pati somniat, el pati possible… Els monitors han treballat noves organitzacions de jocs en funci贸 del so. Les fam铆lies han analitzat la informaci贸 i han treballat cada fase en un ambient festiu i de col路lectivitat. El projecte Sssplau ha fet xerrades i tallers als infants, aix铆 com un projecte de millora ac煤stica. El programa Escoles+Sostenibles de l鈥橝genda 21 ha constru茂t un hort vertical, i el Consorci d鈥橢ducaci贸 de Barcelona s鈥檋an comprom猫s a plantar arbres i fer una instal路laci贸 de reg autom脿tic.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework