Mapamundi dels drets humans

En aquest apartat, es recullen informació i recursos de l’exposició ‘Mapamundi dels drets humans’ – editada l’any 2014 amb el suport de la Diputació de Barcelona -, de la qual l’any 2017 se n’ha publicat una versió interactiva.

>> Veure el mapa en pantalla completa <<

Els conflictes armats, la violència de gènere, l’espoli de recursos naturals, el tràfic de persones… Els protagonistes poden canviar, però aquestes manifestacions de la violència es produeixen des de fa segles arreu del planeta, a cada regió del món.

Les notícies ens arriben de forma inconnexa, però si poséssim en un mateix mapa tots aquests esdeveniments podríem començar a establir algunes relacions de causa-efecte entre ells. Les vulneracions dels drets humans arreu del món posen en relleu la interdependència dels éssers humans en el planeta i, per tant, la necessitat de protegir aquests drets a escala global.

Alhora, les iniciatives de defensa dels drets humans es multipliquen i creixen les aliances entre moviments socials de diversos continents. Pots trobar algunes d’aquestes lluites en el mapa? Et convidem a navegar pels apartats del menú lateral!

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework